Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Botri: Ozadje odlične izvedbe legendarnega lika Ivke Macan

12. 10. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
botri, zabava, macani

Radoslava Mrkšić - Ivka Macan foto: Nova TV

Hrvaška igralka Radoslava Mrkšić se do potankosti posveti razvoju lika, saj ji je pomembno, da je upodobitev čim bolj realistična in naravna.

Radoslava Mrkšić, ki jo pri nas najbolje poznamo kot Ivko Macan iz serije Botri, je priznana gledališka umetnica z dolgoletnim stažem v HNK Osijek. Kot pravi, se načini, na katere se loteva vlog v gledališču ali v nadaljevankah, ne razlikujejo preveč, je pa v klepetu za Večernji list vseeno razkrila, da ji na začetku snemanje serij ni bilo tako ljubo, kot igranje na odrskih deskah.

»Pred kamero mi sprva ni šlo, ker me to niti ni zanimalo, ampak sčasoma pa mi je postalo jasno, kako to gre. Ker so vloge, ki jih igram v formatu limonad, zelo realistične, nisem hotela iti na prvo žogo, ampak sem se odločila, da bom uporabila vse svoje znanje, ki ga imam o igralstvu, da bo moj lik postal prepoznaven in naraven, kar je v serijah tudi najpomembnejše,« je pojasnila Radoslava, ki v seriji Botri več kot odlično upodablja ostarelo ženico, ki si zaradi razočaranja v ljubezni ni ustvarila družine. Navzven jezna na ves svet, v sebi pa, kot je pravilno ocenil dedek Akrap, predvsem nase, saj ga kljub razočaranju ni nikoli prenehala ljubiti.

72-letna igralka je od leta 2013 pa do danes upodobila 13 likov serijah, se je pa že mnogo poprej srečala s filmsko kamero, kot 34-letnica je denimo snemala film Pot v raj. Zatem se je posvetila ustvarjanju v gledališču, 20 let kasneje pa se je občasno znova spogledala s filmsko kamero, posnela je namreč še štiri filme.

Radoslava Mrkšić

Radoslava Mrkšić foto: Nova TV

prejšnji članek
Tim na Kmetiji doživlja spremembe: Kilogrami dol, samozavest gor
Resničnostni šovi
Tim na Kmetiji doživlja spremembe: Kilogrami dol, samozavest gor
naslednji članek
Kmetija: Se je v šovu rodila skrivna ljubezen?
Resničnostni šovi
Kmetija: Se je v šovu rodila skrivna ljubezen?