državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako vreme vpliva na nas?

3. 4. 2016; 04.15
Avtor: A.P:
dež, kapljica, dežnik

foto: Reuters

Čeprav na to ne vplivajo hormoni, dež povzroči padec energije in razpoloženja. Če se med dežjem počutite žalostno ali depresivno, v tem niste sami. Oblačno in deževno vreme v celoti vpliva na naše razpoloženje.

Najpogostejši simptomi, ki jih opazimo na deževen dan so depresija, razdražljivost, izguba interesa za običajne aktivnosti, zaspanost, lakota in želja po sladkem, kar je pogostejše pri ženskah kot pri moških.

Zjutraj ste si za v službo pripravili gležnarje in jakno, vendar postanete neprijetno presenečeni, ko ugotovite, da je čas za dežne škornje. Zaradi kaosa na cesti zamudite v službo, kar vam samo še dodatno pokvari razpoloženje. Hočemo ali ne, dež povzroči menjavo razpoloženja in dinamike. Dež na zdravje vpliva slabo; raziskave so pokazale, da se poviša količina kalorij na deževni dan, saj imamo občutek, da smo ves čas lačni. Pomanjkanje sonca in slabo vreme neposredno vplivata na dva hormona, ki znižata naše razpoloženje.

Serotonin daje občutek veselja in dobre volje, ob nizki ravni hormona pa se počutimo bolj utrujene, kot v resnici smo. Melatonin pa povzroči občutek zaspanosti, njegov vpliv je še večji ob slabem vremenu. Ko nastopi deženi dan, ga izkoristimo za kvalitetno preživeti čas ob skodelici čaja in dobri knjigi.

prejšnji članek
10 največjih lepotnih grehov
Moda&Lepota
10 največjih lepotnih grehov
naslednji članek
Popestrite dogajanje v spalnici s seksi igricami!
Odnosi
Popestrite dogajanje v spalnici s seksi igricami!