Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Je to varanje ali ni?

3. 4. 2016; 06.30
Avtor: Mira Ćirović/revija Fatalna
Bitka med spoloma tudi pri varanju
Američani so se lotili zanimive raziskave o skoku čez plot. Izsledki so pokazali, da so moški pri varanju manj spretni od žensk. No, vsaj takrat, kadar je treba varanje prikriti. Preverite še druge zanimivosti iz sveta aferic in skokov čez plot.

Moški so manj spretni

Neodvisna ameriška raziskava je postregla z zanimivimi dejstvi – ženske so večje mojstrice pri varanju od moških. Moški naj bi imeli kar dvakrat večje možnosti, da njihov skok čez plot ne bo ostal neopažen. Polovica moških in le peščica žensk je zasačena po zaslugi mobilnega telefona ali družabnih omrežij, pravijo izsledki omenjene raziskave. Verjetno je glavni vzrok za to, da ženske pogosteje vohunijo za svojimi partnerji.

Brskanje po mobilniku

Kdaj ste nazadnje brskali po partnerjevem mobilniku, profilu na Facebooku ali spletni pošti? Hm? Ste našli kaj zanimivega? Raziskava, ki so se je lotili Britanci, je pokazala, da je 58 odstotkov ljudi že vohunilo za svojim partnerjem, in to v kakršni koli obliki. Rezultati kažejo, kako malo zaupanja imamo v svoje partnerje. Kdo pa nam lahko kar koli zameri? Vse več je namreč poročanja o varanju, tako da že manjši sumljivi znaki, ki jih opazimo pri partnerju, vzbudijo sum. Izsledki omenjene raziskave so pokazali, da za svojimi partnerji najpogosteje vohunijo ženske, stare med 25 in 34 let, kar niti ni tako presenetljivo. Večinoma so pri tej starosti že v resnih zvezah in si želijo dokazov, ali je partner 'tisti pravi'.

Bitka med spoloma

Ukradeni trenutki v hotelskih sobah, večer v separeju zakajenega bara – v preteklosti so poročeni moški prešuštvovali s samskimi ženskami. Kako pa je danes? Statistike kažejo, da je varanja danes veliko več kot nekoč. A če so nekoč grešili predvsem moški, je danes nezvestih vse več žensk. Bitka med spoloma se je preselila tudi na to področje, saj moški in ženske nismo enotni o definiciji varanja. Če pri spolnem odnosu z drugo osebo o varanju ni dvoma, pa so, kadar pride do večerje in drugih oblik druženja z nasprotnim spolom, meje varanja zabrisane. Kaj je in kaj ni prevara, je zanimalo ameriški spletni strani za spoznavanje partnerjev, ki sta k raziskavi povabili samske moške in ženske, stare od 18 do 60 let. Raziskava je potrdila, da so razlike med spoloma o dojemanju prevare očitne. Prišli so do zanimivih izsledkov.

Ali je varanje: spanje v isti postelji z osebo nasprotnega spola? Na divji zabavi v lovski koči ste se odločili, da imate dovolj in da je čas za spanje. Poiskali ste si prosto ležišče in se zazibali v globok spanec. Glej ga zlomka! Zjutraj v postelji zagledate svojega vročega prijatelja, na katerega je vaš partner ljubosumen. Seveda se ni zgodilo nič, samo spala sta v isti postelji. Varanje? Večina vprašanih se je strinjala, da omenjenega primera ne bi vzela za varanje, če bi jim partner ali partnerica povedala, kaj se je zgodilo. Razsodba: odvisno od situacije.

Ali je varanje: pijano poljubljanje? Na zabavi ste pregloboko pogledali v kozarec. Jutro po zabavi ni videti prav nič obetavno. Slabost, glavobol, soba se vrti. Za piko na i pa še klic prijateljice, ki vas sprašuje o seksi neznancu, s katerim ste se strastno poljubljali pretekli večer. Vam se niti približno ne sanja, o čem govori. Ne spomnite se in upate, da je prijateljičino govorjenje le kakšna neslana šala, saj ste v ljubečem razmerju z moškim svojih sanj in kaj takega nikoli ne bi storili. Prevara? Če ste vezani, poljubljanje z nekom tretjim nikoli ni dobra odločitev. Trditev, da se ne spomnite niti za trenutek, ne izboljša nastalega položaja. Razsodba: varanje!

Ali je varanje: flirtanje z SMS-i in po spletni pošti? Skoraj polovica sodelujočih meni, da pošiljanje seksi sporočil predstavlja prevaro, pa čeprav med osebama, ki si izmenjujeta takšna sporočila, sploh ni prišlo do telesnega stika. Izsledki raziskave so sicer pokazali, da so moški nekoliko popustljivejši od žensk, saj spletnega flirtanja ne obsojajo tako pogosto kot ženske. Razsodba: varanje!

Ali je varanje: prijateljevanje z bivšimi na Facebooku? Prijateljevanje z bivšimi na Facebooku ni prav nič nenavadnega, se strinja večina sodelujočih v spletni raziskavi. Večina vprašanih še vedno preveri profil svojega bivšega, vendar so si bili enotni, da to ne počnejo z namenom, da bi se z bivšimi spuščali v afere, ampak da želijo le preveriti, kaj počnejo. Razsodba: ni varanje.

Ali je varanje: če vas privlači oseba nasprotnega spola? Čeprav ste s partnerjem v srečni zvezi, si ne morete pomagati, da ne bi sem ter tja pogledali za zanimivim predstavnikom nasprotnega spola. Večina sodelujočih v raziskavi je bila enotna, da dokler ostane samo pri občudovanju, ne gre za varanje. Razsodba: ni varanje.

Ali je varanje: preživljanje prostega časa z bivšim/bivšo? Bivši so bivši z namenom. Če bi bilo kako drugače, ne bi bili bivši. Tukaj so bila mnenja različna. Ženske so bile večinoma proti druženju z bivšimi, kar 40 odstotkov vseh vprašanih je dejalo, da je druženje z bivšimi prevara, moškim pa se to ni zdelo omembe vredno. Najpomembneje pri tem, ali je druženje z bivšim varanje, je dogovor med partnerjema. Razsodba: odvisno.

Ali je varanje: če ste v resni zvezi z moškim, na zabavi pa poljubite žensko? Ste na zabavi, nekaj vročih pripadnikov močnejšega spola se pogovarja o tem, kako seksi je žensko poljubljanje. Še sami ne veste, kako je prišlo do tega, a vaše ustnice se nenadoma dvobojujejo s seksi mladenko, ki ste jo spoznali na zabavi. Vaši moški prijatelji seveda navijajo na ves glas. Varanje? Tudi tukaj je najpomembnejši dogovor med partnerjema. Če vaš dragi sanjari o vročih trenutkih z dvema deklinama, vam tovrstne popestritve zabave gotovo ne bo zameril. Če mu tovrstna razuzdanost ni pogodu, pa se bo odločil drugače. Razsodba: odvisno od partnerja.

Ali je varanje: če vašemu partnerju na fantovščini v naročju pleše striptizeta? Spolzek teren. Večina moških je po pričakovanjih dejala, da to nikakor ni varanje, ženske se seveda niso strinjale. Sodelujoči v anketi so našli konsenz v odkritosti. Če partnerici zaupate, kaj se je zgodilo, ne gre za varanje. Razsodba: odvisno.

Zakaj pride do prevare?

Varamo običajno takrat, kadar v naši zvezi ni vse tako, kot pričakujemo, da bi moralo biti. Pet najpogostejših vzrokov za varanje, ki so jih navedli pripadniki obeh spolov:


- težave v partnerstvu,
- čustveno nezadovoljstvo,
- dolgčas v zvezi,
- monotonost med rjuhami,
- popestritev v življenju.

prejšnji članek
Utrujeni zaradi mučnega kašljanja?
Zdravje
Utrujeni zaradi mučnega kašljanja?
naslednji članek
10 največjih lepotnih grehov
Moda&Lepota
10 največjih lepotnih grehov
#obraziavenija
obraziavenija