sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Potresena breskova pita

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Potresena breskova pita
Sestavine
Št. oseb
moke za testo
masla ali margarine
zmletih mandljev
sladkorja
rumenjak
zrelih breskev

Opis

moka, maslo, mandlji, breskve....

Priprava

Iz 160 g moke, zmletih mandljev, 1 žlice sladkorja, 100 g na kockice narezanega masla ali margarine in rumenjaka pripravimo testo za pito. Najprej zmešamo moko, mandlje in sladkor, dodamo maščobo in jo s prsti vtremo v moko, nato dodamo rumenjak, ki smo ga zmešali s 3 žlicami vode, in na hitro zgnetemo. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo okrogel pekač, ki smo ga namazali z maslom in potresli z moko. Pekač damo za 30 minut v hladilnik.

Breskve narežemo na kocke, potresemo z 1 žlico sladkorja in premešamo. S prsti v 100 g moke, ki smo ji primešali 1 žlico sladkorja, vtremo 50 g masla ali margarine, da dobimo drobtinasto zmes. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Na testo damo narezane breskve, vse potresemo z drobtinasto zmesjo, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pito ponudimo še mlačno ali ohlajeno.