1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Špinačna rižota z ocvrto belo ribo

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Špinačna rižota z ocvrto belo ribo
Sestavine
Št. oseb
fileti bele ribe brez kosti in kože (orade, brancina, morskega lista ...)
moke
jajc
šalotke ali 1 manjša bela čebula
mlade špinače
dolgozrnatega riža
masla
olja
soli

Opis

Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: fileti bele ribe brez kosti in kože, dolgozrnati riž, mlada špinača...

Priprava

Ribje filete narežemo na pasove in jih povaljamo v moki, ki smo jo pomešali s pol žličke soli. Špinačo očistimo, operemo in dobro odcedimo. Šalotko ali čebulico na drobno sesekljamo.

V posodi na maslu in eni žlici olja dušimo šalotko in odcejeno špinačo in večkrat premešamo. Ko se špinača zmehča, dodamo riž, malo posolimo, premešamo in prilijemo 3 dl vroče vode. Pokrito dušimo in vmes po potrebi prilivamo vodo, da se riž skuha.

Kose ribe postopoma pomočimo v stepeno jajce in v ponvi na treh žlicah olja na hitro zlato ocvremo. Vmes jih obrnemo, nazadnje ocvrte kose ribe odcedimo na papirnatih brisačah in takoj nato postrežemo s špinačnim rižem.