bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

jansa kucan slapar zupan jadrnica sinji galeb 1993 bobo 4 Reporter.si

Našli smo fotografije, ki dokazujejo, da je ...

ivan kenda-pl Necenzurirano

Dopoldne je šef občinske uprave, popoldne dela ...

exploding head Odkrito.si

Vam je že kdaj eksplodirala glava?

tina maze cepljenje Ekipa24.si

KAAAAJ?! Znani politik ŽALIL Tino Maze zato, ker ...

Priprava potice s kvasno-solno emulzijo
| Maja

Priprava potice s kvasno-solno emulzijo

Vas zanima, kako naredite potico s takšno emulzijo?

Priprava potice s kvasno-solno emulzijo

Namesto kvasnega nastavka lahko potico pripravimo tudi s kvasno-solno emulzijo. Če potico pripravljamo iz 1 kilograma belega testa, za emulzijo potrebujemo 1 deciliter hladne vode s 16 stopinjami, 80 g kvasa ( 2 kocki) in 5 g soli.

Kvas s soljo in tekočino zmešamo. Pustimo čez noč na sobni temperaturi okoli 16 in ne več kot 20 stopinj. Emulzija naj počiva na hladnem najmanj 5 ur, običajno od 24 do 48 ur. Kvasovke odmrejo, a encimi ostanejo aktivni, zato testo lepo vzhaja, pridobi enakomerno luknjičavost, rahlost in je dlje sveže.