Priprava potice s kvasno-solno emulzijo
Namesto kvasnega nastavka lahko potico pripravimo tudi s kvasno-solno emulzijo. Če potico pripravljamo iz 1 kilograma belega testa, za emulzijo potrebujemo 1 deciliter hladne vode s 16 stopinjami, 80 g kvasa ( 2 kocki) in 5 g soli.
Kvas s soljo in tekočino zmešamo. Pustimo čez noč na sobni temperaturi okoli 16 in ne več kot 20 stopinj. Emulzija naj počiva na hladnem najmanj 5 ur, običajno od 24 do 48 ur. Kvasovke odmrejo, a encimi ostanejo aktivni, zato testo lepo vzhaja, pridobi enakomerno luknjičavost, rahlost in je dlje sveže.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.