Kulinarika
 

Priprava potice s kvasno-solno emulzijo

24. 3. 2016; 17.03
Avtor: Maja
potica5-copy_biggalleryimage
Vas zanima, kako naredite potico s takšno emulzijo?

Priprava potice s kvasno-solno emulzijo

Namesto kvasnega nastavka lahko potico pripravimo tudi s kvasno-solno emulzijo. Če potico pripravljamo iz 1 kilograma belega testa, za emulzijo potrebujemo 1 deciliter hladne vode s 16 stopinjami, 80 g kvasa ( 2 kocki) in 5 g soli.

Kvas s soljo in tekočino zmešamo. Pustimo čez noč na sobni temperaturi okoli 16 in ne več kot 20 stopinj. Emulzija naj počiva na hladnem najmanj 5 ur, običajno od 24 do 48 ur. Kvasovke odmrejo, a encimi ostanejo aktivni, zato testo lepo vzhaja, pridobi enakomerno luknjičavost, rahlost in je dlje sveže.

prejšnji članek
Lotite se pravilne barvanja pirhov
Kulinarika
Lotite se pravilne barvanja pirhov
naslednji članek
Popolni lasje tudi v dežju
Moda&Lepota
Popolni lasje tudi v dežju

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.