Kulinarika
 

Nasveti, zaradi katerih bo meso na vaši mizi popolno

25. 7. 2024; 15.00
Avtor: njena.si
meso žar
Za peko na žaru mora biti v marinadi vsaj četrtina olja. Veliki kosi mesa potrebujejo več časa, da se navzamejo okusa marinade.

Meso v marinadi je treba od časa do časa obrniti. Marinirano živilo pred pečenjem odcedite in osušite s kuhinjskim papirjem, sicer ne bo porjavelo, ampak se bo v odvečni tekočini samo dušilo. Marinada mora vselej vsebovati kislino, na primer kis, limonin sok ali vino, zaradi česar postanejo živila in meso mehkejši. Marinada z rdečim vinom je primerna za temno meso, divjačino, mastne ribe in perutnino, z belim za bele ribe, perutnino in pa lupinarje. Marinada s sojino omako pa prav pred pečenjem na žaru za temno meso, perutnino in ribe.

prejšnji članek
Anja Rupel jasno in glasno izpostavila laži
Svet slavnih
Anja Rupel jasno in glasno izpostavila laži
naslednji članek
Kaj se zgodi, če šamponu primešamo sol?
Moda&Lepota
Kaj se zgodi, če šamponu primešamo sol?
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.