mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Nekaj nasvetov pri mariniranju

8. 7. 2023; 01.00
Avtor: njena.si
meso žar
Za peko na žaru mora biti v marinadi vsaj četrtina olja. Veliki kosi mesa potrebujejo več časa, da se navzamejo okusa marinade.

Meso v marinadi je treba od časa do časa obrniti. Marinirano živilo pred pečenjem odcedite in osušite s kuhinjskim papirjem, sicer ne bo porjavelo, ampak se bo v odvečni tekočini samo dušilo. Marinada mora vselej vsebovati kislino, na primer kis, limonin sok ali vino, zaradi česar postanejo živila in meso mehkejši. Marinada z rdečim vinom je primerna za temno meso, divjačino, mastne ribe in perutnino, z belim za bele ribe, perutnino in pa lupinarje. Marinada s sojino omako pa prav pred pečenjem na žaru za temno meso, perutnino in ribe.

prejšnji članek
Mlečni izdelki so odlična rešitev pri sončnih opeklinah
Zdravje
Mlečni izdelki so odlična rešitev pri sončnih opeklinah
naslednji članek
Boris Kobal o največjih obžalovanjih v življenju
Svet slavnih
Boris Kobal o največjih obžalovanjih v življenju