Mmmmm foto: Shutterstock
Pomembno je, da kupite zrelo lubenico, saj ima takšna najboljši okus in največ hranljivih snovi vključno z vitamini in antioksidanti.
Vsaka zrela lubenica je na eni strani bolj rumene barve, to je del, na katerem je ležala na tleh. Če ga nima, je to verjetno znak, da še ni dovolj zrela. Iz lubenice se največkrat delajo osvežujoči napitki, priljubljeno poletno sadje pa se dodaja tako k sladkim jedem kot tudi slanim.
Solata z lubenico
Kot slano kombinacijo jedi, tokrat izpostavljamo solato z lubenico, v kateri najdete kocke fete sira, rožmarina, oliv, rukole, listov mete, mozzarelle, pršuta, vijolične čebule in feferonov. Solato začinite s soljo in poprom, oljčnim oljem, aromatičnim kisom ali limoninim sokom.
Osvežilna juha
Iz lubenice lahko naredite tudi osvežujočo gosto juho. Zmiksajte kocke lubenice, jabolčni sok, limeto, meto in med. Pred zaužitjem dodajte še žlico jogurta. Posujte s peškami lubenice, ki ste jih prej sušili v pečici 15 minut na 160 stopinj. Čez potresite še malo cimeta ali sladkorja v prahu.
Dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.