Kulinarika
 

Kako pripraviti ajvar?

24. 7. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
ajvar_lupljenje

lupljenje paprik foto: Bine Šedivy

Za vas imamo preprost in okusen recept za pripravo ajvarja iz paprike in jajčevcev ...

SESTAVINE ZA 10 KOZARČKOV:

  • 2 jajčevca
  • 1000 g rdeče paprike
  • 1000 g oranžne paprike
  • 300 ml rastlinskega olja
  • sol po okusu

Ajvar foto: Revija Liza Maja

PRIPRAVA:

1.Oprane jajčevce in papriko damo na pekač in pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 10 minut. Papriko vzamemo ven, jajčevce obrnemo in pečemo še 10 minut. Pečeno papriko damo v skledo, pokrijemo z vlažno krpo in pustimo pariti 10 minut. Nato jih olupimo, odstranimo semena in stebla. Pečene jajčevce vzamemo iz pečice in olupimo.

2.V skledo damo papriko in jajčevce, dodamo polovico olja in premešamo s paličnim mešalnikom. Po okusu solimo in po potrebi dodamo preostalo olje, če je zmes še vedno pregosta. Ajvar damo v kozarce in shranimo v hladilniku. Za intenzivnejši okus lahko pri serviranju dodamo sesekljan drobnjak. Ajvar lahko uporabimo kot omako k mesu, osnovo za omake in namaze ali pa ga postrežemo s svežim kruhom.

prejšnji članek
10 pravil za uspeh v poslu: Lačni po uspehu
Zdravje
10 pravil za uspeh v poslu: Lačni po uspehu
naslednji članek
Maraton na Tenerifu: Tim Marovt kljub poškodbi gležnja osvojil cilj
Svet slavnih
Maraton na Tenerifu: Tim Marovt kljub poškodbi gležnja osvojil cilj

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.