Kulinarika
 

Zvijače velikih mojstric

28. 8. 2016; 15.00
Avtor: N.N.
Zvijače velikih mojstric
Da bo kuhanje lažje

¤ Pri kuhanju golaža na koncu vedno dodajte brizg balzamičnega kisa, ki jedi doda poseben priokus.

¤ Pri pripravi krepkih enolončnic uporabite začimbe, kot so kumina, lovorov list, janež. Če vas skrbi, da, boste vanje zagrizli, jih položite v čajni »jajček«, ki ga potem zlahka odstranite.

¤ Če želite brstični ohrovt shraniti tudi za prihodnje leto, ga nekaj minut blanširajte v vreli vodi, odcedite, počakajte, da se ohladi, in potem shranite v zamrzovalniku.

¤ Ljubitelji mafinov si boste njihovo pripravo zelo olajšali, če boste testo za pekač odmerjali z žlico za sladoled.

¤ Da se vam pri zgoščevanju omak ali juh ne bodo delale grudice, ko boste vmešali prežganje, ga v lonec vlijte skozi cedilo.

¤ Namesto svinjskega ali govejega mletega mesa za cmoke in polpete uporabite puranjega ali piščančjega. Namesto z jajcem v tem primeru povežite meso s skuto.

prejšnji članek
Konec je zmeraj težak
Zdravje
Konec je zmeraj težak
naslednji članek
Kaj vse zmore morska sol?
Kulinarika
Kaj vse zmore morska sol?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.