Najdemo ga v popolnoma vseh izdelkih iz pšenice, od kruha in testenin do palačink. Treba pa je povedati, da moramo biti posebej pozorni ob nakupu skoraj vse predelane hrane, kajti gluten je lahko tudi v prelivih za solate, kečapu, instantnih juhah in še kje. Prav zato, ker ga dodajajo tako rekoč povsod, so mnogi strokovnjaki prepričani, da občutljivost nanj z leti narašča. Nekoč smo ga zaužili le s kruhom, dandanes pa ga uživamo tudi ob čevapčičih s kečapom. Naše telo se ga preprosto prenasiti. Alternativa so seveda brezglutenski izdelki, katerih proizvodnja danes cveti kot še nikoli.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.