foto: Profimedia
Bučni rjavčki s čokolado
Potrebujete:
100 gramov kock muškatne buče
220 gramov jedilne čokolade
170 gramov masla
200 gramov sladkorja
4 jajca
100 gramov lešnikov
125 gramov moke
1 noževa konica pecilnega praška
Priprava:
Na maslu popražimo bučo, narezano na kocke. Zalijemo s 100 mililitri vode in kuhamo, dokler buča ni mehka. Odcedimo in pretlačimo. Čokolado in maslo narežemo na male kose ter ju v posodi na zelo nizki temperaturi skupaj stopimo. Penasto zmešamo jajca in sladkor, nato počasi umešamo maso čokolade in masla v bučni pire. Na koncu umešamo še lešnike, moko in pecilni prašek. Na pekač položimo papir za peko. Maso damo na pekač in jo zgladimo. V prej ogreti pečici na 170 stopinjah Celzija pečemo 20–25 minut. Bučne rjavčke ohladimo in narežemo na manjše kocke.
Bučne palačinke z borovnicami
Potrebujete:
3 jajca
115 gramov buče
0,8 decilitra olivnega olja
1 žlico rjavega sladkorja
3,75 decilitra mleka
100 mililitrov grškega jogurta
250 gramov polnozrnate moke
2 žlici pecilnega praška
½ žličke soli
1 žličko cimeta
kokosovo olje za pečenje palačink
borovnice, suho sadje in med za popestritev
Priprava:
Bučo narežemo na majhne kocke, jo skuhamo v vodi, odcedimo, pustimo počivati pet minut, nato jo dobro pretlačimo. V večji posodi umešajmo jajca, bučni pire, olivno olje, mleko, grški jogurt in sladkor. Moko, sol in pecilni prašek presejemo in stresemo v posodo. Dodamo še malo soli in cimeta in premešamo le toliko, da se sestavine povežejo. Na dobro segreto ponev damo žlico olja. Z zajemalko zajamemo majhno količino mase in jo prelijemo na ponev. Ko se začnejo delati mehurčki, palačinko počasi in previdno obrnemo. Še vroče palačinke naložimo na krožnik, namažemo z medom in okrasimo z borovnicami ter suhim sadjem.
Bučni mafini
Potrebujete:
150 gramov naribanih bučk
100 gramov moke
100 gramov stopljenega masla
20 gramov kokosovega sladkorja
2 jajci
2 čajni žlički vaniljevega izvlečka
2 čajni žlički pecilnega praška
ščepec soli
2 čajni žlički cimeta
½ čajne žličke muškatnega oreščka
1 skodelico lešnikov
1 skodelico rozin
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V veliki posodi razžvrkljamo jajca in dodamo sladkor. Med mešanjem dodamo še naribane bučke in stopljeno maslo. Dodamo še pecilni prašek, sol in dobro premešamo. V drugi posodi zmešamo moko, muškatni orešček in cimet, nato pa mešanici dodamo zmes z bučkami. Potresemo še z mletimi lešniki in rozinami ter dobro premešamo. Vsako posodico za mafine premažemo z maslom. Nato z žlico do vrha napolnimo posodice. Pečemo približno 25–30 minut, dokler niso mafini zlato zapečeni. Z dolgim zobotrebcem preverimo, ali so tudi v notranjosti pečeni. Ko jih vzamemo iz pečice, jih pustimo počivati pet minut. Nato jih odstranimo iz posodic in pustimo še kakšnih dvajset minut, da se ohladijo.
Bučni smuti
Potrebujete:
100 mililitrov mandljevega mleka
50 mililitrov korenčkovega soka
20 gramov bučnega pireja
2 nasekljani zamrznjeni banani
2 jušni žlici javorjevega sirupa
½ čajne žličke ekovanilije v prahu
½ čajne žličke ekocimeta v prahu
¼ čajne žličke ekoingverja v prahu
ščepec naribanega ekomuškatnega oreščka
Priprava:
Bučo narežemo, skuhamo in pretlačimo. Pustimo, da se ohladi. V mešalniku zmešamo mandljevo mleko in korenčkov sok. Dodamo še preostale sestavine in zmešamo, da nastane gladek, kremast smuti. Okrasimo po želji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.