Pečena jabolka foto: Dreamstime
Pečena jabolka bodo hitro pečena, iz pečice pa jih boste lahko postavili takoj na mizo, če jih boste pripravili v glinenem pekaču. Pokrov je treba pred peko namočiti v vodi, potem pa postaviti v mrzlo pečico. Ko se ta ogreje na 200 stopinj, je jabolko pečeno v pol ure. V mikrovalovni pečici bo čas priprave še mnogo krajši - pri moči segrevanja od 350 do 400 vatov le od tri do pet minut. Jabolka pred tem ne pozabite večkrat prebosti z vilicami.
Sestavine za 6 oseb:
185 ml suhega belega vina
270 g medu
40 g rozin
bio pomaranča
¼ žličke cimeta
žlica rjavega sladkorja
6 jabolk
40 g mandljev
Priprava:
1. Pomaranči nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Mandlje namočimo, odstranimo kožico, popražimo in na grobo zrežemo. Jabolka odrežemo pri vrhu in previdno izrežemo peške.
2. Vino in med segrevamo v lončku do vretja, potem pa znižamo temperaturo in kuhljamo še 10 minut. Dodamo rozine, odstavimo in počakamo, da se sirup ohladi.
3. Pečico ogrejemo na 160 stopinj. V posodi zmešamo pomarančni sok, nastrgano lupino, cimet in sladkor.
4. Vsako jabolko narežemo na šest rezin, a mora sadež še vedno ostati v enem kosu. Rezine namočimo v mešanici s pomarančnim sokom in potem jabolka položimo na pekač.
5. Rozine odstranimo iz sirupa, jih zmešamo z mandlji in naložimo na sredino vsakega jabolka.
6. Jabolka pokapljamo s sirupom in preostalim pomarančnim sokom. Pečemo jih 40 minut. Ponudimo s sirom maskarpone.
Pecena jabolka foto: profimedia
pečena jabolka foto: ARHIV
pečena jabolka foto: Dreamstime
PEČENA JABOLKA Z OREHI foto: DREAMSTIME
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.