Banane foto: Profimedia
BANANIN KEČAP
Na Filipinih je med domačini priljubljena bananina omaka, ki je narejena iz banan, sladkorja, kisa in začimb. Domačini jo imenujejo bananin kečap.
BANANINO PIVO
V vzhodnih afriških državah izdelujejo tako imenovano bananino pivo, ki je izdelano iz fermentiranega bananinega soka z dodatki in velja za veliko turistično zanimivost.
PRILOGA K PERUTNINI
V Braziliji vam bodo banane postregli kot skoraj obvezno sestavino pri perutninskih jedeh, kot prilogo ali kot sestavni del jedi.
BANANIN PIRE
V Portoriku so banane priloga k ribjim jedem. Pretlačene pogosto dodajo tudi k pire krompirju in mu tako oplemenitijo okus, ki se prilega k pečeni hrani.
KOT GOSTILO
V številnih tropskih državah pretlačene banane uporabljajo kot gostilo in jih dodajajo k različnim juham, kot so paradižnikova, porova in druge.
banane foto: Dreamstime
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.