Kdo med vami je ljubitelj čokolade? Mi priznamo, da brez nje ne zmoremo. Še rajši pa jo imamo, če je glavna akterka v okusnem receptu. Torta z mlečno čokolado in pudingom bo preverjeno zvezda vseh druženj in praznovanj. Pred nami sta namreč meseca, ko bo na sporedu kar nekaj praznično obarvanih druženj, na katerih je potrebno poskrbeti tudi za sladico. Ko boste preizkusili ta recept, ki čokolado vsebuje kar štiri različne oblike čokolad, se boste za vsa druženja javili za odgovornega za sladico.
Moramo vam priznati, da se ta torta na našem jedilniku znajde tudi takrat, ko ničesar ne praznujemo. Kar tako, ker se je vredno posladkati že zato, ker smo.
Nagradna igra: Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete. Kaj morate storiti? Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite elektronsko sporočilo, in v njem zapišite, katere Dr. Oetker izdelke potrebujemo za pripravo torte z mlečno čokolado in pudingom.
Navedene sestavine ustrezajo pekaču s premerom 20 cm.
Sestavine:
Ježek podlaga:
90 g savoiardi (baby) keksov
90 g maslenih piškotov
70 g zmehčanega masla
2 žlici nutelle
3 žlice mleka
Krema:
2 vrečki Dr. Oetker puding čokolada
200 g mlečne čokolade
250 g mascarpone sira
250 ml sladke smetane za stepanje
4 žlice Dr. Oetker Sladkega prahu
6 listov Dr. Oetker želatine
500 ml mleka
Za povrh:
60 g temne čokolade
80 ml sladke smetane
mleti lešniki
Postopek
Podlaga:
Zmelji 90 g savoiardi keksov in 90 g maslenih piškotov, a ne preveč na fino.
V posodi zmešaj mlete piškote, 70 g zmehčanega masla, 2 žlici nutelle in 3 žlice mleka.
Dobljeno maso zmešaj v kompaktno zmes.
Na tortno podlago postavi tortni obroč, nastavljen na premer 20 cm. Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
Piškotno zmes pritisni ob dno in rob pripravljenega modela ter jo poravnaj.
Krema:
V manjši posodici namoči 6 listov želatine v hladni vodi.
V skodelico zlij 2 dl mleka in stresi obe vrečki čokoladnega pudinga.
Preostalih 3 dl mleka zlij v kozico in jih zavri nad ognjem.
Ogenj zmanjšaj, v vrelo mleko pa zlij pudingovo zmes.
Z metlico mešaj, da se puding skuha in zgosti.
Kozico odstavi, v puding pa vmešaj ožete liste želatine.
Premešaj in dodaj nalomljeno mlečno čokolado.
Vse skupaj dobro premešaj z metlico, nato stresi v večjo posodo in počakaj, da se zmes malce ohladi.
Dodaj 250 g mascarpone sira in 4 žlice sladkega prahu, nato električno premešaj v gladko kremo.
V drugi posodi stepi 250 ml sladke smetane za stepanje in jo s spatulo postopoma zmešaj v kremo.
Kremo prelij čez piškotno dno in jo poravnaj.
Nastajajočo tortico postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Ganache:
V kozico zlij 80 ml sladke smetane in nalomi 60 g temne čokolade.
Nad srednjim ognjem segrevaj, da se čokolada povsem stopi.
Ganache malce ohladi in ga prelij po vrhu strjene kreme.
Po ganachu potresi mlete lešnike.
Torto postavi nazaj v hladilnik za vsaj 6 ur.
Postrežba:
Pred razrezom naj torta počaka na sobni temperaturi kake pol ure.
Recept sta za Dr. Oetker pripravila midvakuhava.si.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.