Kulinarika
 

Recept: Torta z mlečno čokolado in pudingom

11. 11. 2022; 11.15
Avtor: Oglasno sporočilo
Naslovna Torta z mlečno čokolado in pudingom
Sanjska sladica za vse ljubitelje čokolade in čokoladnih sladic. Vaše brbončice bodo navdušene.

Kdo med vami je ljubitelj čokolade? Mi priznamo, da brez nje ne zmoremo. Še rajši pa jo imamo, če je glavna akterka v okusnem receptu. Torta z mlečno čokolado in pudingom bo preverjeno zvezda vseh druženj in praznovanj. Pred nami sta namreč meseca, ko bo na sporedu kar nekaj praznično obarvanih druženj, na katerih je potrebno poskrbeti tudi za sladico. Ko boste preizkusili ta recept, ki čokolado vsebuje kar štiri različne oblike čokolad, se boste za vsa druženja javili za odgovornega za sladico.

Moramo vam priznati, da se ta torta na našem jedilniku znajde tudi takrat, ko ničesar ne praznujemo. Kar tako, ker se je vredno posladkati že zato, ker smo.

Nagradna igra: Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete. Kaj morate storiti? Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite elektronsko sporočilo, in v njem zapišite, katere Dr. Oetker izdelke potrebujemo za pripravo torte z mlečno čokolado in pudingom.

Recept: Torta z mlečno čokolado in pudingom

Navedene sestavine ustrezajo pekaču s premerom 20 cm.

Sestavine:

Ježek podlaga:

90 g savoiardi (baby) keksov

90 g maslenih piškotov

70 g zmehčanega masla

2 žlici nutelle

3 žlice mleka

Krema:

2 vrečki Dr. Oetker puding čokolada

200 g mlečne čokolade

250 g mascarpone sira

250 ml sladke smetane za stepanje

4 žlice Dr. Oetker Sladkega prahu

6 listov Dr. Oetker želatine

500 ml mleka

Za povrh:

60 g temne čokolade

80 ml sladke smetane

mleti lešniki

Postopek

Podlaga:

Zmelji 90 g savoiardi keksov in 90 g maslenih piškotov, a ne preveč na fino.

V posodi zmešaj mlete piškote, 70 g zmehčanega masla, 2 žlici nutelle in 3 žlice mleka.

Dobljeno maso zmešaj v kompaktno zmes.

Na tortno podlago postavi tortni obroč, nastavljen na premer 20 cm. Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.

Piškotno zmes pritisni ob dno in rob pripravljenega modela ter jo poravnaj.

Krema:

V manjši posodici namoči 6 listov želatine v hladni vodi.

V skodelico zlij 2 dl mleka in stresi obe vrečki čokoladnega pudinga.

Preostalih 3 dl mleka zlij v kozico in jih zavri nad ognjem.

Ogenj zmanjšaj, v vrelo mleko pa zlij pudingovo zmes.

Z metlico mešaj, da se puding skuha in zgosti.

Kozico odstavi, v puding pa vmešaj ožete liste želatine.

Premešaj in dodaj nalomljeno mlečno čokolado.

Vse skupaj dobro premešaj z metlico, nato stresi v večjo posodo in počakaj, da se zmes malce ohladi.

Dodaj 250 g mascarpone sira in 4 žlice sladkega prahu, nato električno premešaj v gladko kremo.

V drugi posodi stepi 250 ml sladke smetane za stepanje in jo s spatulo postopoma zmešaj v kremo.

Kremo prelij čez piškotno dno in jo poravnaj.

Nastajajočo tortico postavi v hladilnik, da se krema strdi.

Ganache:

V kozico zlij 80 ml sladke smetane in nalomi 60 g temne čokolade.

Nad srednjim ognjem segrevaj, da se čokolada povsem stopi.

Ganache malce ohladi in ga prelij po vrhu strjene kreme.

Po ganachu potresi mlete lešnike.

Torto postavi nazaj v hladilnik za vsaj 6 ur.

Postrežba:

Pred razrezom naj torta počaka na sobni temperaturi kake pol ure.

Recept sta za Dr. Oetker pripravila midvakuhava.si.

prejšnji članek
NOVA STRANKA ŠPORT ZA ZDRAVJE V LJUBLJANI
Zdravje
NOVA STRANKA ŠPORT ZA ZDRAVJE V LJUBLJANI
naslednji članek
Kmetija: Voditeljica še nikoli tako dolgo ločena s srčnim izbrancem
Resničnostni šovi
Kmetija: Voditeljica še nikoli tako dolgo ločena s srčnim izbrancem

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.