Potrebujete:
1 kg piščančjih perutnic
1 čajna žlica posušene drobljene rdeče pekoče paprike
ščepec žafrana
1 dl suhega belega vina
0,5 dl olivnega olja
1 kavna žlica suhih rožmarinovih listkov (ali 1 čajna žlica svežih)
4 stroki česna
sol in sveže mleti črni poper
ajvar Bakina Tajna
POSTOPEK
Piščančje perutničke razrežemo (najmanjše, vrhnje dele prihranimo za juho ali osnovo). V možnarju stremo česen, rožmarin in žafran, dodamo vino, olivno olje ter drobljeno rdečo pekočo papriko. Marinado temeljito premešamo. Perutnice v skledi, ki se lahko dobro zapre, po okusu solimo in popramo, prelijemo z marinado, dobro premešamo in pokrito mariniramo vsaj dve uri (lahko tudi čez noč).
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač rahlo namastimo in po njem razporedimo perutničke (naj se ne prekrivajo). Pečemo približno 20 minut, obrnemo in pečemo še približno 20 minut. Ponudimo vroče z ajvarjem Bakina Tajna.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.