Kulinarika
 

Tole so slastne perutničke z ajvarjem

1. 1. 2018; 11.46
Avtor: Oglasno sporočilo
20180306_113211
S tem receptom si boste obliznili vse prste!

Potrebujete: 

1 kg piščančjih perutnic
1 čajna žlica posušene drobljene rdeče pekoče paprike
ščepec žafrana
1 dl suhega belega vina
0,5 dl olivnega olja
1 kavna žlica suhih rožmarinovih listkov (ali 1 čajna žlica svežih)
4 stroki česna
sol in sveže mleti črni poper
ajvar Bakina Tajna

POSTOPEK
Piščančje perutničke razrežemo (najmanjše, vrhnje dele prihranimo za juho ali osnovo). V možnarju stremo česen, rožmarin in žafran, dodamo vino, olivno olje ter drobljeno rdečo pekočo papriko. Marinado temeljito premešamo. Perutnice v skledi, ki se lahko dobro zapre, po okusu solimo in popramo, prelijemo z marinado, dobro premešamo in pokrito mariniramo vsaj dve uri (lahko tudi čez noč).

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač rahlo namastimo in po njem razporedimo perutničke (naj se ne prekrivajo). Pečemo približno 20 minut, obrnemo in pečemo še približno 20 minut. Ponudimo vroče z ajvarjem Bakina Tajna.

prejšnji članek
Dom z razgledom na Mont Blanc
Zdravje
Dom z razgledom na Mont Blanc
naslednji članek
Znani obrazi so voščili
Svet slavnih
Znani obrazi so voščili

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.