foto: PROFIMEDIA
Verjetno so se ob naslovu oči zasvetile zlasti tistim, ki ste iz svojega jedilnika črtali ogljikove hidrate. A če niste na LCHF dieti, boste nemara ob sestavinah le zamahnili z roko, saj recept vsebuje zajetno količino maščob. Če pa sledite priljubljeni dieti, potem le prižgite pečico, kajti čas je, da si privoščite popularni 'soul bread', za pripravo katerega ne boste uporabili čisto nič moke.
Po videzu podoben kruhu, po okusu pa ne
Kruh, katerega recept je plod ustvarjalcev facebook skupine Atkins in LCHF - Pot do uspeha, je po okusu in sami strukturi popolnoma drugačen od klasičnega kruha. Kljub temu ga lahko uživate z namazi ali pa si denimo pripravite sendvič iz vam ljubih sestavin.
Potrebujete naslednje sestavine:
350 g kremnega sira (pustite ga na sobni temperaturi)
60 ml navadnega masla
60 ml olivnega olja
60 ml smetane za kuhanje
4 jajca
0,5 žličke soli
165 g beljakovin v prahu
2 žlički vinskega kamna
1 žlička sode bikarbone
3 žličke indijskega trpotca v prahu
Postopek priprave
Pekač za kruh naoljite z olivnim olje, pečico segrejte na 160 stopinj Celzija.
Maslo stopite v kozici in počakajte, da se nekoliko ohladi.
V večji skledi z metlico premešajte kremni sir. Nato dodajte maslo, olivno olje, smetano za kuhanje, jajca in sol.
Vzemite še eno skledo in v njej zmešajte beljakovine v prahu, vinski kamen, sodo bikarbono in indijski trpotec v prahu. V nadaljevanju suhe sestavine presejte na mokre, pri čemer vseskozi mešate in pazite, da se v masi ne naredijo grudice.
Pripravljeno maso zlijte v pekač, ki ga položite v ogreto pečico. Kruh pečemo 50 minut, po peki naj naj 15 minut počiva na rešetki.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.