900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Anthony Bourdain: Največja napaka, ki jo naredite pri peki zrezka

11. 6. 2018; 04.00
Avtor: K.M.
zrezek 2

foto: Profimedia

V petek je svet pretresla novica o smrti kulinaričnega mojstra Anthonyja Bourdaina. Le-ta nas je naučil veliko o kuhanju in sami kulinariki. Kaj pa si je mislil o peki zrezkov?

Anthony Bourdain je bil ameriški kuhar, avtor številnih knjig in avtor dokomnetarnih prispevkov, ki so se osredotočali na raziskovanje mednarodnih kultur, kulinarike in življenjskih pogojev. Bil je eden izmed najbolj vplivnih kuharjev na svetu, ki je vse naučil več o kulinariki, kuhi, naročanju hrane in o samemu odnosu do hrane.

Anthony Bourdain, 25. junij 1956 - 6. junij 2018. 

Anthony Bourdain foto: Profimedia

Tokrat smo poiskali nasvet o peki zrezkov, ki jih predvsem v Združenih državah Amerike številni dnevno pripravljajo na žarih. Ravno to pa je bila po Bourdainovem mnenju eden izmed največjih težav pri peki okusnega zrezka. 

"Največja napaka, ki jo ljudje pri peki zrezka na žaru naredijo, je ta, da z njim tako zelo hitijo z žara. Takoj zarežejo v zrezek, meso pa bi moralo počivati," je pred leti povedal slavni kuhar. Po njegovem mnenju bi moral zrezek najprej počivati 10 - 15 minut. Tako se v zrezku dogajajo drugi procesi pretakanja sokov, ki ga na koncu naredijo tako okusnega. "Če vanj zarežete takoj, je na sredini preveč vizualno rdeč."

foto: Profimedia

Še ena težava pri peki zrezkov, tako na žaru kot na klasični ponvi, pa je po Bourdainovem mnenju tudi ta, da ljudje vedno preverjajo, če je meso že pečeno. To pa počnejo tako, da vanj pikajo različne pripomočke oziroma v zrezek celo zarežejo. Tako v sredino zrezka hitreje pride vročina, zaradi katere je le-ta na koncu preveč pečen. "Naj se peče na zmernem ognju toliko časa, kolikor je potrebno, na koncu pa naj počiva. Tako bo popoln," je še povedal. 

prejšnji članek
To je dekle, ki je postalo World Top Model Slovenije!
Svet slavnih
To je dekle, ki je postalo World Top Model Slovenije!
naslednji članek
Če se že sončite, pazite na ...
Zdravje
Če se že sončite, pazite na ...