foto: Profimedia
Anthony Bourdain je bil ameriški kuhar, avtor številnih knjig in avtor dokomnetarnih prispevkov, ki so se osredotočali na raziskovanje mednarodnih kultur, kulinarike in življenjskih pogojev. Bil je eden izmed najbolj vplivnih kuharjev na svetu, ki je vse naučil več o kulinariki, kuhi, naročanju hrane in o samemu odnosu do hrane.
Tokrat smo poiskali nasvet o peki zrezkov, ki jih predvsem v Združenih državah Amerike številni dnevno pripravljajo na žarih. Ravno to pa je bila po Bourdainovem mnenju eden izmed največjih težav pri peki okusnega zrezka.
"Največja napaka, ki jo ljudje pri peki zrezka na žaru naredijo, je ta, da z njim tako zelo hitijo z žara. Takoj zarežejo v zrezek, meso pa bi moralo počivati," je pred leti povedal slavni kuhar. Po njegovem mnenju bi moral zrezek najprej počivati 10 - 15 minut. Tako se v zrezku dogajajo drugi procesi pretakanja sokov, ki ga na koncu naredijo tako okusnega. "Če vanj zarežete takoj, je na sredini preveč vizualno rdeč."
Še ena težava pri peki zrezkov, tako na žaru kot na klasični ponvi, pa je po Bourdainovem mnenju tudi ta, da ljudje vedno preverjajo, če je meso že pečeno. To pa počnejo tako, da vanj pikajo različne pripomočke oziroma v zrezek celo zarežejo. Tako v sredino zrezka hitreje pride vročina, zaradi katere je le-ta na koncu preveč pečen. "Naj se peče na zmernem ognju toliko časa, kolikor je potrebno, na koncu pa naj počiva. Tako bo popoln," je še povedal.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.