foto: PROFIMEDIA
Če bi vam jo postregli, bi polnih ust prosili za repete. No, zakaj pa ne. Srbska pita je odličen dokaz, da je lahko tudi pšenični zdrob domiselna izbira za sladki nadev. Gre za neobičajno različico torte, ki si v svetu slaščic zagotovo zasluži več pozornosti. Izvolite recept …
Sestavine za testo
Priprava biskvitnih oblatov
Sestavine stresemo v posodo in zamesimo testo. Slednje je gosto, sprva si lahko pomagamo z mešalnikom, potem pa ga je potrebno še dobro pregnesti z rokami. Pripravljeno testo razdelimo na tri enake dele. Vsakega posebej zavijemo v pvc vrečko ali folijo za živila. Pustimo stati 10 minut.
Sedaj je potrebno speči tri biskvitne oblate. Posamezen oblat pečemo 10 minut na 170 stopinj Celzija. Testo razporedimo po širokem pekaču za peko, ki smo ga poprej obložili s peki papirjem. Testo je po končani peki nekoliko trše. Brez skrbi, tako je prav.
Biskvitne oblate pečemo enega za drugim, nato počakamo da se ohladijo. Med peko imamo dovolj časa, da se lotimo priprave sladkega nadeva.
Sestavine za nadev
Sestavine za čokoladni preliv:
Priprava nadeva in sestava slastne pite
Mleko zavremo in vanj zakuhamo 4 žlice pšeničnega zdroba. Pri nizki temperaturi mešamo toliko časa, da se mlečni zdrob zgosti. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi.
V posodi stepemo margarino in sladkor v prahu. Zmes lahno vmešamo v ohlajen mlečni zdrob. Tako pripravljen nadev namažemo na prvi oblat, ki ga nato prekrijemo z drugim oblatom, ponovimo premaz in prekrijemo z zadnjim, torej tretjim oblatom. Prek slednjega prelijemo čokoladni preliv (ki smo ga pripravili nad vodno kopeljo) in tako sestavljeno pito čez noč shranimo v hladen prostor. Naslednjega dne vas bo razveselila izvrstna sladica.
Namig: Čokolado lahko nadomestite z mletimi orehi. foto: Profimedia
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.