Kulinarika
 

Osvežitev: pijača, ki vas bo zagotovo odžejala

26. 7. 2024; 13.00
Avtor: K.M.
mimoza_lubenica_osvezitev_poletje_lifestyle_01

Mimoza iz lubenice foto: Promocijski material

Brez lubenice si težko predstavljamo poletje. Hladna, osvežujoča, sladka – odžeja in je hkrati odličen in enostaven desert.

Čeprav je odlična že sama po sebi, pogosto iščemo nove načine za njeno uporabo in tokrat imamo popoln predlog – koktajl mimoza z lubenico!

Nežni mehurčki, prelepa barva in čisti užitek - vse to je koktajl mimoza, ki je ime dobil po nežnih cvetovih, na katere spominja s svojo barvo. Odličen koktajl za kosilo, vse zabave in posebne priložnosti.

Mimoze se po navadi pijejo v času kosila – je pa mimoza odličen koktajl tudi za vse zabave in posebne priložnosti. Tradicionalno so narejene iz sveže stisnjenega pomarančnega soka, v katerega se doda penina. Toda zakaj tokrat ne bi zamenjali pomaranč z lubenico za pravo poletno vzdušje? Vse kar potrebujete je lubenica, limeta in penina.

Mimoza iz lubenice foto: pm


Potrebujete:
1 skodelico sveže iztisnjenega soka limete
¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičite in razrežete na koščke)
Penina (priporočamo odlično Konjiško belo penino vinske kleti Zlati Grič)
Nekaj kosov lubenice za okras

Priprava:
Odstranite meso iz lubenice, razkoščičite ga in zamrznite. Pred serviranjem dajte lubenico v mešalnik, dodajte sok limete, prelijte v visoke ozke kozarce (ali kozarce po želji) in končajte s penino.

Nasvet:
Optimalna temperatura za serviranje penine je med 6 in 8 stopinj Celzija.

prejšnji članek
Njeni nasveti: Kako izbrati odtenek rdeče šminke, ki vam bo najbolj pristajal?
Moda&Lepota
Njeni nasveti: Kako izbrati odtenek rdeče šminke, ki vam bo najbolj pristajal?
naslednji članek
Uspeh Bruna Šulmana, čestital mu je tudi bine Volčič
Resničnostni šovi
Uspeh Bruna Šulmana, čestital mu je tudi bine Volčič

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.