Sladoled iz zelenega čaja foto: dreamstime
Avtomat za sladoled je za prave ljubitelje sladoleda skoraj obvezen gospodinjski pripomoček, saj v avtomatu med zamrzovanjem ne nastajajo veliki kristali ledu, ki delajo sladoledno teksturo trdo, okus pa voden. Sladoled iz domačega strojčka je mehak in kremast, le pojesti ga moramo hitro, saj v njem ni stabilizatorjev in konzervansov, predvsem pa zaradi svežih sestavin po okusu in hranilni vrednosti zagotovo prekaša vsak kupljen sladoled.
Sladoled iz zelenega čaja
30 minut + hlajenje
Potrebujemo:
2 jajci
3 velike žlice sladkorja
200 ml sladke smetane
1-2 veliki žlici zelenega čaja v prahu (matcha ali sencha)
2 veliki žlici vroče vode
50 ml vode
nekaj čajnih lističev (po želji)
Priprava:
V posodi zmešamo jajca s sladkorjem in vodo, segrevamo na majhnem ognju in neprestano mešamo, dokler se zmes ne zgosti, vendar ne sme zavreti.
Zeleni čaj v prahu zmešajmo z vročo vodo, ju dodamo gosti masi in počakajmo da se ohladi. Rahlo stepeno sladko smetano, dodajmo ohlajeni jajčni masi in dobro premešajmo. Dobljeno zmes vlijemo v sladoledni avtomat ali pa jo v primerni posodi postavimo v zamrzovlanik in jo vsakih 20-30 minut premešamo z mešalnikom za stepanje smetane, da sladoled med zamrzovanje postane kremast.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.