Kulinarika
oglas
 

Sladoled iz zelenega čaja

23. 6. 2021; 13.00
Avtor: A.K.
Sladoled iz zelenega čaja

Sladoled iz zelenega čaja foto: dreamstime

Avtomat za sladoled je za prave ljubitelje sladoleda skoraj obvezen gospodinjski pripomoček.

Avtomat za sladoled je za prave ljubitelje sladoleda skoraj obvezen gospodinjski pripomoček, saj v avtomatu med zamrzovanjem ne nastajajo veliki kristali ledu, ki delajo sladoledno teksturo trdo, okus pa voden. Sladoled iz domačega strojčka je mehak in kremast, le pojesti ga moramo hitro, saj v njem ni stabilizatorjev in konzervansov, predvsem pa zaradi svežih sestavin po okusu in hranilni vrednosti zagotovo prekaša vsak kupljen sladoled.

Sladoled iz zelenega čaja

30 minut + hlajenje

Potrebujemo:


2 jajci

3 velike žlice sladkorja
200 ml sladke smetane
1-2 veliki žlici zelenega čaja v prahu (matcha ali sencha)
2 veliki žlici vroče vode

50 ml vode

nekaj čajnih lističev (po želji)

Priprava:

V posodi zmešamo jajca s sladkorjem in vodo, segrevamo na majhnem ognju in neprestano mešamo, dokler se zmes ne zgosti, vendar ne sme zavreti.
Zeleni čaj v prahu zmešajmo z vročo vodo, ju dodamo gosti masi in počakajmo da se ohladi. Rahlo stepeno sladko smetano, dodajmo ohlajeni jajčni masi in dobro premešajmo. Dobljeno zmes vlijemo v sladoledni avtomat ali pa jo v primerni posodi postavimo v zamrzovlanik in jo vsakih 20-30 minut premešamo z mešalnikom za stepanje smetane, da sladoled med zamrzovanje postane kremast.

prejšnji članek
Napitek, ki pomladi in ščiti pred boleznijo
Zdravje
Napitek, ki pomladi in ščiti pred boleznijo
naslednji članek
George iz džungle na premieri šokiral s spremembo videza
Svet slavnih
George iz džungle na premieri šokiral s spremembo videza

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.