vojaški škornji, slovenska vojska, Svet24.si

Vedno več sindikatov napoveduje ustavno presojo ...

Gabby Petito, Brian Laundrie Svet24.si

Ni je več: kje je 22-letnica, ki je z zaročencem...

vojko1 Svet24.si

Vojko ni takšna baraba kakor Maks

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

Janez Janša Necenzurirano

Zakaj je Francija država, Slovenija pa provinca

Monaška princesa Charlene in Albert Monaški Odkrito.si

Na dan prihaja drugačna resnica o nesrečni ...

rozman Ekipa24.si

SIMON, KAJ?!? Noro, kaj je STORIL Rožman: VEDNO ...

Čokoladne skodelice s sladoledom
| A.K.

Čokoladne skodelice s sladoledom

Čokoladne skodelice s sladoledom, profimedia

Te vpadljive čokoladne skodelice je mogoče napolniti in zamrzniti z ledeno peno ali pa, kot predlaga naš recept, nadevati s kepicami sladoleda in svežim sadjem.

Čokoladne skodelice lahko hranimo do tri dni, in sicer tako, da jih damo v nepredušno posodo ter postavimo v hladen prostor.

Sestavine:

225 g čokolade, nalomljene na koščke

500 ml čokoladnega sladoleda bogatega okusa

115 g sadja, najbolje jagodičevje

kakav ali sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Čokolado damo v skledo, odporno proti vročini in jo stopimo v vodni kopeli. Pekač obložimo s papirjem za peko. Izrežemo šest trakov papirja za peko velikosti 30 x 12 cm in jih prepolovimo po dolžini.

2. Na pekač položimo 7,5-centimetrski model za testo. En trak papirja zvijemo v krog in ga vstavimo v model, tako da se prepognjeni rob dotika papirja na pekaču. Robove zlepimo z lepilnim trakom.

3. Model odstranimo in tako oblikujemo še več papirnatih krogov ter na koncu pustimo model okrog zadnjega papirnatega kroga.

4. Nekaj stopljene čokolade naložimo na osnovo papirnatega kroga, ki ga podpira model. S kavno žličko razmažemo čokolado po osnovi in stenah kroga, pri čemer mora biti zgirnji rob raven. Previdno odstranimo model. 

5. Enako naredimo še pet čokoladnih skodelic in pri vsaki uporabimo model za dodatno podporo. Postavimo jih v hladen prostor ali hladilnik, da se strdijo.

6. S sten čokoladnih skodelic previdno odstranimo papir in jih dvignemo z osnove ter prenesemo na servirne krožnike.

7. Z veliko žlico za melone ali s kavno žličko oblikujemo kepice sladoleda. Z njim napolnimo čokoladne skodelice in jih okrasimo s sadjem. Potresemo s kakavom ali sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.