mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Čokoladne skodelice s sladoledom

19. 6. 2021; 01.00
Avtor: A.K.
sladoled ribi

Čokoladne skodelice s sladoledom foto: profimedia

Te vpadljive čokoladne skodelice je mogoče napolniti in zamrzniti z ledeno peno ali pa, kot predlaga naš recept, nadevati s kepicami sladoleda in svežim sadjem.

Čokoladne skodelice lahko hranimo do tri dni, in sicer tako, da jih damo v nepredušno posodo ter postavimo v hladen prostor.

Sestavine:

225 g čokolade, nalomljene na koščke

500 ml čokoladnega sladoleda bogatega okusa

115 g sadja, najbolje jagodičevje

kakav ali sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Čokolado damo v skledo, odporno proti vročini in jo stopimo v vodni kopeli. Pekač obložimo s papirjem za peko. Izrežemo šest trakov papirja za peko velikosti 30 x 12 cm in jih prepolovimo po dolžini.

2. Na pekač položimo 7,5-centimetrski model za testo. En trak papirja zvijemo v krog in ga vstavimo v model, tako da se prepognjeni rob dotika papirja na pekaču. Robove zlepimo z lepilnim trakom.

3. Model odstranimo in tako oblikujemo še več papirnatih krogov ter na koncu pustimo model okrog zadnjega papirnatega kroga.

4. Nekaj stopljene čokolade naložimo na osnovo papirnatega kroga, ki ga podpira model. S kavno žličko razmažemo čokolado po osnovi in stenah kroga, pri čemer mora biti zgirnji rob raven. Previdno odstranimo model. 

5. Enako naredimo še pet čokoladnih skodelic in pri vsaki uporabimo model za dodatno podporo. Postavimo jih v hladen prostor ali hladilnik, da se strdijo.

6. S sten čokoladnih skodelic previdno odstranimo papir in jih dvignemo z osnove ter prenesemo na servirne krožnike.

7. Z veliko žlico za melone ali s kavno žličko oblikujemo kepice sladoleda. Z njim napolnimo čokoladne skodelice in jih okrasimo s sadjem. Potresemo s kakavom ali sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.

prejšnji članek
Timijan za pogum in očiščevanje
Zdravje
Timijan za pogum in očiščevanje
naslednji članek
To je sestra Gaje Prestor: Zelo sva si različni
Svet slavnih
To je sestra Gaje Prestor: Zelo sva si različni
#obraziavenija
obraziavenija