polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 30. maja

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Čokoladne skodelice s sladoledom
| A.K.

Čokoladne skodelice s sladoledom

Čokoladne skodelice s sladoledom, profimedia

Te vpadljive čokoladne skodelice je mogoče napolniti in zamrzniti z ledeno peno ali pa, kot predlaga naš recept, nadevati s kepicami sladoleda in svežim sadjem.

Čokoladne skodelice lahko hranimo do tri dni, in sicer tako, da jih damo v nepredušno posodo ter postavimo v hladen prostor.

Sestavine:

225 g čokolade, nalomljene na koščke

500 ml čokoladnega sladoleda bogatega okusa

115 g sadja, najbolje jagodičevje

kakav ali sladkor v prahu za posip

Priprava:

1. Čokolado damo v skledo, odporno proti vročini in jo stopimo v vodni kopeli. Pekač obložimo s papirjem za peko. Izrežemo šest trakov papirja za peko velikosti 30 x 12 cm in jih prepolovimo po dolžini.

2. Na pekač položimo 7,5-centimetrski model za testo. En trak papirja zvijemo v krog in ga vstavimo v model, tako da se prepognjeni rob dotika papirja na pekaču. Robove zlepimo z lepilnim trakom.

3. Model odstranimo in tako oblikujemo še več papirnatih krogov ter na koncu pustimo model okrog zadnjega papirnatega kroga.

4. Nekaj stopljene čokolade naložimo na osnovo papirnatega kroga, ki ga podpira model. S kavno žličko razmažemo čokolado po osnovi in stenah kroga, pri čemer mora biti zgirnji rob raven. Previdno odstranimo model. 

5. Enako naredimo še pet čokoladnih skodelic in pri vsaki uporabimo model za dodatno podporo. Postavimo jih v hladen prostor ali hladilnik, da se strdijo.

6. S sten čokoladnih skodelic previdno odstranimo papir in jih dvignemo z osnove ter prenesemo na servirne krožnike.

7. Z veliko žlico za melone ali s kavno žličko oblikujemo kepice sladoleda. Z njim napolnimo čokoladne skodelice in jih okrasimo s sadjem. Potresemo s kakavom ali sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.