Čokoladne skodelice s sladoledom foto: profimedia
Čokoladne skodelice lahko hranimo do tri dni, in sicer tako, da jih damo v nepredušno posodo ter postavimo v hladen prostor.
Sestavine:
225 g čokolade, nalomljene na koščke
500 ml čokoladnega sladoleda bogatega okusa
115 g sadja, najbolje jagodičevje
kakav ali sladkor v prahu za posip
Priprava:
1. Čokolado damo v skledo, odporno proti vročini in jo stopimo v vodni kopeli. Pekač obložimo s papirjem za peko. Izrežemo šest trakov papirja za peko velikosti 30 x 12 cm in jih prepolovimo po dolžini.
2. Na pekač položimo 7,5-centimetrski model za testo. En trak papirja zvijemo v krog in ga vstavimo v model, tako da se prepognjeni rob dotika papirja na pekaču. Robove zlepimo z lepilnim trakom.
3. Model odstranimo in tako oblikujemo še več papirnatih krogov ter na koncu pustimo model okrog zadnjega papirnatega kroga.
4. Nekaj stopljene čokolade naložimo na osnovo papirnatega kroga, ki ga podpira model. S kavno žličko razmažemo čokolado po osnovi in stenah kroga, pri čemer mora biti zgirnji rob raven. Previdno odstranimo model.
5. Enako naredimo še pet čokoladnih skodelic in pri vsaki uporabimo model za dodatno podporo. Postavimo jih v hladen prostor ali hladilnik, da se strdijo.
6. S sten čokoladnih skodelic previdno odstranimo papir in jih dvignemo z osnove ter prenesemo na servirne krožnike.
7. Z veliko žlico za melone ali s kavno žličko oblikujemo kepice sladoleda. Z njim napolnimo čokoladne skodelice in jih okrasimo s sadjem. Potresemo s kakavom ali sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.