Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

RECEPT: Počasi pečen češnjev paradižnik

8. 9. 2023; 01.00
Avtor: V.M.
pečen češnjev paradižnik

Počasi pečen češnjev paradižnik foto: Profimedia

Sladko slana priloga, ki bo prebudila vaše brbončice. Pečeni češnjevi paradižniki se odlično podajo k mesnem jedem.

Čas priprave: 5 min

Čas kuhanja: 2 do 3 ure

Za: 4 osebe

Kaj potrebujemo?

-4 skodelice češnjevih paradižnikov

-4 vejice svežega timijana

-2 stroka česna, narezanega na tanke lističe

-šalotka

-½ čajne žličke soli

-¼ čajne žličke mletega popra

-¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek priprave

Korak 1: Pečico segrejemo na 120 °C. Češnjeve paradižnike operemo, osušimo in razporedimo v eni plasti po pekaču, ki smo ga poprej obložili s papirjem za peko. Česnove stroke in šalotko olupimo in narežemo na tanke lističe, nato pa slednje razporedimo po paradižniku. Dodamo še vejice timijana, sol in poper, na koncu pa prek prelijemo ekstra deviško oljčno olje. Pred peko sestavine nežno premešamo, da se okusi povežejo.

Korak2: Pekač položimo v ogreto pečico, paradižnik med peko občasno premešamo in pečemo dokler ne povre tekočina, ki so jo izločili sladki plodovi. Po dveh do maksimalno treh urah vzemite pekač iz pečice, odstranite vejice timijana in postrezite. Jed je primerna tudi kot hladna priloga. Počasi pečen češnjev paradižnik lahko zaužijete tudi dan ali dva kasneje.

Paradižnik

Paradižnik foto: Shutterstock

prejšnji članek
Nega kože po poletju: Vrnite ji svežino in sijaj
Moda&Lepota
Nega kože po poletju: Vrnite ji svežino in sijaj
naslednji članek
Ekskluzivni posnetki: Basi poroko odpovedal, a fantovščino vseeno doživel
Svet slavnih
Ekskluzivni posnetki: Basi poroko odpovedal, a fantovščino vseeno doživel