polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

RECEPT: Počasi pečen češnjev paradižnik
| V.M.

RECEPT: Počasi pečen češnjev paradižnik

Počasi pečen češnjev paradižnik, Profimedia

Sladko slana priloga, ki bo prebudila vaše brbončice. Pečeni češnjevi paradižniki se odlično podajo k mesnem jedem.

Čas priprave: 5 min

Čas kuhanja: 2 do 3 ure

Za: 4 osebe

Kaj potrebujemo?

-4 skodelice češnjevih paradižnikov

-4 vejice svežega timijana

-2 stroka česna, narezanega na tanke lističe

-šalotka

-½ čajne žličke soli

-¼ čajne žličke mletega popra

-¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek priprave

Korak 1: Pečico segrejemo na 120 °C. Češnjeve paradižnike operemo, osušimo in razporedimo v eni plasti po pekaču, ki smo ga poprej obložili s papirjem za peko. Česnove stroke in šalotko olupimo in narežemo na tanke lističe, nato pa slednje razporedimo po paradižniku. Dodamo še vejice timijana, sol in poper, na koncu pa prek prelijemo ekstra deviško oljčno olje. Pred peko sestavine nežno premešamo, da se okusi povežejo.

Korak2: Pekač položimo v ogreto pečico, paradižnik med peko občasno premešamo in pečemo dokler ne povre tekočina, ki so jo izločili sladki plodovi. Po dveh do maksimalno treh urah vzemite pekač iz pečice, odstranite vejice timijana in postrezite. Jed je primerna tudi kot hladna priloga. Počasi pečen češnjev paradižnik lahko zaužijete tudi dan ali dva kasneje.