Kulinarika
 

RECEPT: Počasi pečen češnjev paradižnik

19. 6. 2024; 15.00
Avtor: V.M.
pečen češnjev paradižnik

Počasi pečen češnjev paradižnik foto: Profimedia

Sladko slana priloga, ki bo prebudila vaše brbončice. Pečeni češnjevi paradižniki se odlično podajo k mesnem jedem.

Čas priprave: 5 min

Čas kuhanja: 2 do 3 ure

Za: 4 osebe

Kaj potrebujemo?

-4 skodelice češnjevih paradižnikov

-4 vejice svežega timijana

-2 stroka česna, narezanega na tanke lističe

-šalotka

-½ čajne žličke soli

-¼ čajne žličke mletega popra

-¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek priprave

Korak 1: Pečico segrejemo na 120 °C. Češnjeve paradižnike operemo, osušimo in razporedimo v eni plasti po pekaču, ki smo ga poprej obložili s papirjem za peko. Česnove stroke in šalotko olupimo in narežemo na tanke lističe, nato pa slednje razporedimo po paradižniku. Dodamo še vejice timijana, sol in poper, na koncu pa prek prelijemo ekstra deviško oljčno olje. Pred peko sestavine nežno premešamo, da se okusi povežejo.

Korak2: Pekač položimo v ogreto pečico, paradižnik med peko občasno premešamo in pečemo dokler ne povre tekočina, ki so jo izločili sladki plodovi. Po dveh do maksimalno treh urah vzemite pekač iz pečice, odstranite vejice timijana in postrezite. Jed je primerna tudi kot hladna priloga. Počasi pečen češnjev paradižnik lahko zaužijete tudi dan ali dva kasneje.

Paradižnik

Paradižnik foto: Shutterstock

prejšnji članek
Najboljši načini vadbe na prostem
Zdravje
Najboljši načini vadbe na prostem
naslednji članek
Revija Vogue bo ovekovečila 102-letnico, ki je preživela holokavst
Svet slavnih
Revija Vogue bo ovekovečila 102-letnico, ki je preživela holokavst
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.