Kulinarika
 

Kako najlažje olupiti granatno jabolko?

21. 11. 2024; 13.00
Avtor: V.M.
granatno-jabolko

Granatno jabolko foto: Pexels

Zaradi kompleksne sestave granatnega jabolka, lupljenje sadeža marsikomu predstavlja velik izziv. Ste tudi vi med tistimi, ki naredi v kuhinji pravi masaker?

Vam priprava granatnega jabolka za zaužitje ne gre ravno od rok? Semena skačejo na okoli, sok se cedi po pultu, vi pa zgroženo opazujete rdeče madeže in se sprašujete, če vse to odtehta sladke grižljaje, ki vam obljubljajo zakladnico zdravja? No, zagotavljamo vam, da niste edini in vam ob tem ponujamo preprosto rešitev, ki vam bo prihranila veliko slabe volje.

Granatno jabolko foto: Pexels



•    Odrežite vrh granatnega jabolka.

•    Tam, kjer boste videli bele membrane, zarežite po dolžini.

•    Zareze previdno in nežno razprite.

•    Sadež z notranjo stranjo držite nad dovolj široko posodo, po površini pa potolcite s kuhalnico.

•    Potrkavajte toliko časa, da bodo zrna zdrsnila iz membrane.

Da si boste lažje predstavljali potek lupljenja, si oglejte sledeči posnetek …

prejšnji članek
4 živila za bolj zdrave lase in nohte
Moda&Lepota
4 živila za bolj zdrave lase in nohte
naslednji članek
S poceni domačo metodo do bolj gladke kože na vratu
Moda&Lepota
S poceni domačo metodo do bolj gladke kože na vratu

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.