Če se izogibate obrokom, ki vsebujejo gluten, je ta recept kot nalašč za vas.
Rižota s sirom
Potrebne sestavine:
- 90o ml piščančje jušne osnove
- skodelica in pol riža
- pol skodelice belega vina
- 1 mlada sesekljana čebula
- 1 žlica neslanega masla
- 2 žlici parmezana
- žlica nasesekljanega peteršilja
- žlica oljčnega olja
- sol in poper ter začimbe po želji
Priprava:
Jušna osnova naj zavre, nato zmanjšajte plamen in pustite, da se greje (in ne kuha). Vzemite veliko posodo z dvojnim dnom, segrejte olje in maslo. Dodajte čebulo in jo pražite 2 minuti. Dodajte riž in ga pražite naslednji 2 minuti. Ves čas mešajte, da se riž ne prime posode. Dodajte vino in mešajte, dokler riž ne vpije vso tekočino. Nato počasi dodajajte jušno osnovo in mešajte, da se riž popolnoma skuha oz. postane kremast. Dodajte ostanek masla in parmezana, potresite peteršilj in po želji še začinite.
Dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.