bucna juha foto: Profimedia
Sestavine za 6 oseb:
olivno olje
1 čebula
500 g buče hokaido
200 g krompirja
1 korenček
2 stroka česna
1 bio pomaranča
800 ml zelenjavne juhe
sol, sveže mlet črni poper
1 žlička strtih koriandrovih semen
bučna semena za posipanje
sveži lističi koriandra za posipanje
Bučna juha z baziliko
foto: profimedia
1. Sesekljano čebulo steklasto popražite na olju. Nato dodajte očiščeno in na kocke zrezano zelenjavo, nastrgano lupinico pomaranče in fileje pomaranče. Prilijte juho in jo začinite s soljo, poprom in koriandrom. Juho zavrite in jo v pokriti kozici pustite lahno vreti 10 minut.
2. Juho gladko ukašite s paličnim mešalnikom in jo po želji še solite in poprajte.
3. Bučna semena popražite v teflonski ponvi, jih potresite po juhi in jo nakapajte z olivnim oljem. Na koncu jo okrasite z lističi koriandra.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.