bucna juha foto: Profimedia
Sestavine za 6 oseb:
olivno olje
1 čebula
500 g buče hokaido
200 g krompirja
1 korenček
2 stroka česna
1 bio pomaranča
800 ml zelenjavne juhe
sol, sveže mlet črni poper
1 žlička strtih koriandrovih semen
bučna semena za posipanje
sveži lističi koriandra za posipanje
1. Sesekljano čebulo steklasto popražite na olju. Nato dodajte očiščeno in na kocke zrezano zelenjavo, nastrgano lupinico pomaranče in fileje pomaranče. Prilijte juho in jo začinite s soljo, poprom in koriandrom. Juho zavrite in jo v pokriti kozici pustite lahno vreti 10 minut.
2. Juho gladko ukašite s paličnim mešalnikom in jo po želji še solite in poprajte.
3. Bučna semena popražite v teflonski ponvi, jih potresite po juhi in jo nakapajte z olivnim oljem. Na koncu jo okrasite z lističi koriandra.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.