Kulinarika
 

Nasvet: Skrivnost popolnega pustnega krofa

18. 2. 2020; 16.00
Avtor: K.M.
krofi

Testa ne smete preveč vzhajati. foto: SVET24

Se boste letos lotili priprave pustnih krofov? Ta nasvet bo zagotovo pomagal na vaši poti do popolnega posladka!

Tudi če naredite vse prav pri pripravi testa, lahko ključno napako naredite čisto na koncu, ko krofe cvrete. Pomembno je, da izberete kakovostno olje za cvrtje, predvsem pa je pomembno, da olje dobro prenaša visoke temperature. Moderna olja tako odpadejo. Olje morate segreti na 160 do 180 stopinj Celzija. Če bo olje prehladno, bodo na koncu krofi premastni, če bo olje prevroče, pa se bodo krofi prehitro zapekli. 

Tukaj najdete odličen recept za pustne krofe: Preprost recept za krofe, ki je navdušil Slovenke.

Pomembno je tudi, da so krofi v vroče olje položeni z vzhajano, torej zgornjo, stranjo navzdol, saj vročina poskrbi, da delno vzhaja še prej spodnja stran. Prvo polovico krofa cvrite v zaprti posodi, ko jih obrnete, pa naj bo posoda odprta. 

prejšnji članek
Seksi slovenska pevka priznala, da je imela 85 kilogramov
Svet slavnih
Seksi slovenska pevka priznala, da je imela 85 kilogramov
naslednji članek
Psi so čudovita čuteča bitja - ne glede na starost!
Svet slavnih
Psi so čudovita čuteča bitja - ne glede na starost!
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.