Testa ne smete preveč vzhajati. foto: SVET24
Tudi če naredite vse prav pri pripravi testa, lahko ključno napako naredite čisto na koncu, ko krofe cvrete. Pomembno je, da izberete kakovostno olje za cvrtje, predvsem pa je pomembno, da olje dobro prenaša visoke temperature. Moderna olja tako odpadejo. Olje morate segreti na 160 do 180 stopinj Celzija. Če bo olje prehladno, bodo na koncu krofi premastni, če bo olje prevroče, pa se bodo krofi prehitro zapekli.
Tukaj najdete odličen recept za pustne krofe: Preprost recept za krofe, ki je navdušil Slovenke.
Pomembno je tudi, da so krofi v vroče olje položeni z vzhajano, torej zgornjo, stranjo navzdol, saj vročina poskrbi, da delno vzhaja še prej spodnja stran. Prvo polovico krofa cvrite v zaprti posodi, ko jih obrnete, pa naj bo posoda odprta.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.