Kulinarika
 

Prekrasni pirhi, pobarvani v teranu (ali refošku)

2. 4. 2020; 14.00
Avtor: C. R.
pirhi, vino

Pirhi v rdečem vinu? foto: Shutterstock

Danes začenjamo s stalnimi članki povezanimi z veliko nočjo. Kljub temu, da smo doma in ne smemo obiskovati družine v drugi občini, si lahko ustvarimo praznično vzdušje. Za začetek najdite tisto steklenico

Prelepo in svetlečo vijolično barvo boste dobili s kuhanjem jajc v slovenskem teranu. Jajca zopet dobro operite v kisu, lahko pa jih tudi za pol ure namočite v razredčen kis, saj bo tako lupina postala bolj mehka, posledično pa se bo barvilo lažje vsrkalo.

Nato jih v drugi posodi prelijte s hladnim teranom, ki naj jih povsem prekrije. Kuhajte jih na zmernem ognju od 15 do 20 minut, v vinu pa jih lahko nato pustite tudi več ur, seveda zopet odvisno od tega, kako močno se bodo obarvala.

prejšnji članek
Odvisnost od pametnega telefona
Zdravje
Odvisnost od pametnega telefona
naslednji članek
Zanimiva odločitev: Hči Mance Špik del novega videospota
Svet slavnih
Zanimiva odločitev: Hči Mance Špik del novega videospota
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.