900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Z nakupom osnovnih živil ste lahko tudi dobrodelni

28. 3. 2020; 10.24
Avtor: K.M.
Hrana, zelenjava, sadje, testenine, kruh

Med nakupovanjem lahko tudi pomagate. foto: Profimedia

Osnovna živila so pomembna za preživetje vsakega posameznika. Nekateri si delajo zaloge, drugi denarja niti za sprotne nakupe nimajo. Prvi lahko zdaj preprosto pomagajo drugim.

Tudi v Sloveniji vsak dan ostajajo lačni ljudje, takšnih pa bo v obdobju, ki ga bo za sabo pustila bolezen Covid-19 še več. Morda je med njimi tudi vaš sosed, pa se tega niti ne zavedate, saj so te skupine ljudi ponavadi tiste, ki o svoji stiski ne govorijo na glas. Zato vedno podpiramo projekte, ki na takšen ali drugačen način skrbijo za te skupine. Ne glede na to, ali gre za denarno, materialno ali psihološko pomoč. 

Luč sveta je pred dnevi ugledal tudi nov spletni portal, ki v resnici ni samo trgovina z osnovnimi živili in potrebščinami, ampak tudi nov, drugačen, morda celo inovativen dobrodelni projekt, ki bo v časih, ki so tu in časih, ki še prihajajo, zagotovo olajšal življenje marsikaterega posameznika ali družine v Sloveniji. Gre predvsem za to, da lahko tisti, ki so tega finančno zmožni, preprosto pomagajo tistim, ki pomoč še kako potrebujejo. Ob tem pa si lahko nakupijo še tisto, kar trenutno potrebujejo, tudi kvas in toaletni papir, vse to pa kar iz udobja domačega kavča. 

Spletno nakupovanje foto: Dreamstime

Dobrodelni med nakupovanjem

Na portalu www.preprosto.je je spletno nakupovanje v prvi vrsti, tako kot že ime pove, zelo preprosto, v drugi vrsti pa ima na vsakem koraku dodano še dobrodelno noto, saj so se povezali z Zvezo prijateljev mladine (ZPM). Od čisto vsakega prejetega spletnega nakupa bodo namreč del v obliki živil ki jih pri ZPM najbolj potrebujejo, darovali, družinam v stiski. "Hkrati pa lahko tudi vsak posameznik pomaga, in sicer z nakupom dobrodelnega paketa v višini 5 EUR, 10 EUR ali 25 EUR. Donirane pakete v celoti posredujemo Zvezi prijateljev mladine," so nam zaupali pri Preprosto.je. Pakete živil so sestavili v sodelovanju z ZPM, vsebino pa lahko najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<

Ekipa portala Preprosto.je nam je ob tem še zaupala, da je za njih skrb za sočloveka ena najpomembnejših vrednot, ne le v času krize, pač pa nas bi morala spremljati ves čas našega življenja. "Sodelovanje z ZMP tako nadaljujemo tudi v prihodnosti. Veseli nas, da lahko v tem času pomagamo socialno šibkim skupinam, prav tako pa tudi rizičnim skupinam, ki trenutno za voljo svojega zdravja ne morejo zapustiti stanovanja in iti po najnujnejše v trgovino."

V nekaj dneh vzpostavili spletno trgovino

Ekipa različnih strokovnjakov na svojih področjih je trgovino vzpostavila v le nekaj dneh. "V času, ko moramo stopiti skupaj in pomagati drug drugemu, je nastala ideja o spletnem portalu, ki omogoča dostavo živil in ostalih življenjskih potrebščin na dom." Ob tem so sicer dodali, da so o spletni trgovini v nekoliko drugačni obliki razmišljali že prej.

Kaj pa si lahko pri njih privoščite? Izbirate lahko med izdelki, kot je meso in mesni izdelki, sveža zelenjava, žita in mlevski izdelki, sveže sadje, pekovski izdelki, testenine, jajca, olje in kisi, mleko in mlečni izdelki, pijače ... "Na začetku smo se osredotočili na najbolj nujna živila, zdaj pa ponudbo dnevno širimo s tistimi izdelki, po katerih je povpraševanje največje." Tako so v ponudbo že dodali tudi kvas in toaletni papir, kmalu pa bodo ponudbo nadgradili še s slanimi in sladkimi prigrizki, živili za vegane ...

Ekipa Preprosto.je trenutno dostavlja samo na območju Mestne občine Ljubljana, a dela na tem, da bi dostavo razširili tudi na celotno Slovenijo, ob tem pa obljubljajo, da se bodo potrudili, da bodo vse dostave izpeljane že dan po naročilu. Zaradi epidemije in širjenja koronavirusa pa pri dostavi upoštevajo vse preventivne ukrepe, ki zagotavljajo varnost kupcev in varnost zaposlenih. 

prejšnji članek
Manj znani obraz Jasne Kuljaj
Resničnostni šovi
Manj znani obraz Jasne Kuljaj
naslednji članek
Indira spet spremenila svojo vizualno podobo
Svet slavnih
Indira spet spremenila svojo vizualno podobo