maline foto: profimedia dremstime
Kaj potrebujemo?
Sestavine za 12 kosov:
Za dno:
In še:
PRIPRAVA:
1.Moko, mandlje, sol, sladkor, vaniljev sladkor, koščke masla in jajce na hitro zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in za približno 30 minut postavite v hladilnik.
2.Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za pite (premera 26 cm). Testo na pomokani delovni površini razvaljajte na nekoliko večjo velikost od modela in ga obložite z njim. testo nato prekrijte s papirjem za peko, ga obtežite s suhimi stročnicami in pecite približno 35 minut, da se obarva lepo zlato rjavo. Počakajte, da se ohladi, nato ga vzemite iz modla in pustite, da se ohladi na kuhinjski rešetki.
3.Za pripravo kreme jedilni škrob in sladkor gladko zmešajte s 3 do 4 žlicami mleka. Preostalo mleko zavrite, v vrelo mleko zamešajte jedilni škrob in pustite, da krema lahno vre približno 2 do 3 minute oziroma da se lepo zgosti. Posodo odstavite s kuhalne plošče in kremi primešajte rumenjaka, limonin sok in malinovo žganje. Kremo porazdelite po pečenem dnu pite in jo za približno 1 uro postavite v hladilnik. Maline oplaknite, jih otrite do suhega in nato porazdelite po piti. Po želji potresite še s sladkorjem v prahu.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.