Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Pocrkljajte se s sadnimi kokosovimi kockami

18. 7. 2021; 01.00
Avtor: M.O.Ž./Revija Maja
Beeren-Kokos-Schnitte_HS[1]

foto: Wiener Zucker

Kokos nam v vsakem letnem času prikliče podobo tropskih otokov.

Sestavine: 

Za testo:

- 300 g moke

- 1 žlička pecilnega praška

- 150 g sladkorja v prahu

- 1 vaniljin sladkor

- 180 g masla

- 1 jajce

Za nadev:

- 150 g ribezove marmelade

- 80 g kokosovih ostružkov

- 600 g mešanega jagodičevja (ribez, maline, robide, borovnice)

- 500 g puste skute

- 50 g masla

- 120 g sladkorja v prahu

- 1 zavoj vaniljevega pudinga

- 2 jajci

- 250 ml sladke smetane

Za posip:

- 100 g sladkorja v prahu

- 100 g kokosovih ostružkov

- 120 g masla

- 140 g moke

Priprava:

  1. Moko zmešamo s pecilnim praškom in z ostalimi sestavinami za testo zgnetemo v okrogel hlebček. Zavijemo ga v prozorno folijo in za pol ure postavimo na hladno. 
  2. Testo razvaljamo, položimo na pomaščen pekač, namažemo z marmelado, potresemo s kokosovimi ostružki in jagodičevjem. 
  3. Skuto z maslom in sladkorjem v prahu kremasto stepemo. Vmešamo jajci in vaniljev puding v prahu. Vmešamo nestepeno sladko smetano. Z žlico maso naložimo na jagodičevje in do gladkega poravnamo.
  4. Za posip zmešamo sladkor v prahu, kokosove ostružke, maslo in moko, da dobimo drobljenec in ga potresemo po kolaču.
  5. Pečemo 40 minut na 180 stopinjah. Še vroče sadne kokosove rezine potresemo s sladkorjem v prahu.  
prejšnji članek
Že ena žlička sode bikarbone dela prave čudeže
Kulinarika
Že ena žlička sode bikarbone dela prave čudeže
naslednji članek
Igralec Jaša Jamnik: Rešile so ga risanke
Svet slavnih
Igralec Jaša Jamnik: Rešile so ga risanke