mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Kako pripravimo artičoke?

17. 6. 2023; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
artičoke

artičoke foto: profimedia

Znate pravilno uživati artičoke?

Artičoke jemo tako, da posamezne liste izpulimo, jih s spodnjim mesnatim delom pomočimo v omako in z zobmi potegnemo mesnati del z lista. Nato s cvetišča odrežemo vlakna in tako pridemo do mesnatega dna, ki je najbolj cenjen del artičoke.

Z ostrim nožem odrežite pecelj. Pecelj lahko tudi odlomite na robu mize, s tem pa boste tudi odstranili neužitna vlakna s spodnje strani.

S škarjami ali z nožem porežite zunanje trde liste in konice. Iz cvetišča odstranite neužiten vlaknat del.

Zgornji, odrezani del artičoke takoj pokapljajte z limonovim sokom, da ne porjavi. Artičoke kuhajte v osoljeni vodi skupaj z rezinami limone približno 40 minut. Ne smete jih kuhati v aluminijasti posodi, ker v njej artičoke postanejo črne.

artičoke

artičoke foto: Dreamstime

prejšnji članek
Katere bolezni se kažejo skozi mišično bolečino
Zdravje
Katere bolezni se kažejo skozi mišično bolečino
naslednji članek
Dopust Ane Klašnja: Za štedilnikom tudi na morju
Svet slavnih
Dopust Ane Klašnja: Za štedilnikom tudi na morju