Kulinarika
 

Kako pripravimo artičoke?

10. 5. 2024; 16.00
Avtor: Revija Liza Maja
artičoke

artičoke foto: profimedia

Znate pravilno uživati artičoke?

Artičoke jemo tako, da posamezne liste izpulimo, jih s spodnjim mesnatim delom pomočimo v omako in z zobmi potegnemo mesnati del z lista. Nato s cvetišča odrežemo vlakna in tako pridemo do mesnatega dna, ki je najbolj cenjen del artičoke.

Z ostrim nožem odrežite pecelj. Pecelj lahko tudi odlomite na robu mize, s tem pa boste tudi odstranili neužitna vlakna s spodnje strani.

S škarjami ali z nožem porežite zunanje trde liste in konice. Iz cvetišča odstranite neužiten vlaknat del.

Zgornji, odrezani del artičoke takoj pokapljajte z limonovim sokom, da ne porjavi. Artičoke kuhajte v osoljeni vodi skupaj z rezinami limone približno 40 minut. Ne smete jih kuhati v aluminijasti posodi, ker v njej artičoke postanejo črne.

artičoke

artičoke foto: Dreamstime

prejšnji članek
Ob novih posnetkih Nike Zorjan vam bo zastal dih
Svet slavnih
Ob novih posnetkih Nike Zorjan vam bo zastal dih
naslednji članek
Čas je za čustveno razstrupljanje
Zdravje
Čas je za čustveno razstrupljanje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.