901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Slastni bučni čips

7. 10. 2023; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
bučkin čips

bučkin čips foto: dreamstime

Ste za zdrav, a slasten prigrizek?

Sestavine:

1 manjša buča hokaido

3 žlice bučnih semen

3 žlice olja

1/2 žličke soli

1/2 žličke mlete paprike

Med najbolj poznanimi zimskimi bučami je sorta hokaido, izjemno bogata z karotinom. foto: Dreamstime

Priprava:

1.Pečico segrejte na 170 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Bučo razpolovite in ji odstranite semena. Narežite jo na približno 0,5 cm debele rezine. Rezinam odrežite lupino, nato pa jih narežite na ozke, približno 5 cm dolge palčke.

2.Bučne palčke razporedite po pekaču in jih pecite v pečici približno 20 minut. Nato pekač vzemite iz pečice in bučne palč-ke stresite na pladenj, obložen s kuhinjskimi brisačami, da vpijejo odvečno olje. Temperaturo pečice povišajte na 210 stopinj.

3.Bučne palčke z brisačkami dobro osušite in stresite v večjo skledo. V skledo dodajte bučna semena. Vse skupaj začinite z olivnim oljem, soljo in mleto papriko ter dobro premešajte.

4.Bučne palčke ponovno razporedite po pekaču in pecite v ogreti pečici še 15 do 20 minut, da se zlato rjavo zapečejo.

prejšnji članek
10 zlatih pravil zvez
Zdravje
10 zlatih pravil zvez
naslednji članek
Lara Jankovič se je vrnila domov
Svet slavnih
Lara Jankovič se je vrnila domov
#obraziavenija
obraziavenija