bučkin čips foto: dreamstime
Sestavine:
1 manjša buča hokaido
3 žlice bučnih semen
3 žlice olja
1/2 žličke soli
1/2 žličke mlete paprike
Priprava:
1.Pečico segrejte na 170 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Bučo razpolovite in ji odstranite semena. Narežite jo na približno 0,5 cm debele rezine. Rezinam odrežite lupino, nato pa jih narežite na ozke, približno 5 cm dolge palčke.
2.Bučne palčke razporedite po pekaču in jih pecite v pečici približno 20 minut. Nato pekač vzemite iz pečice in bučne palč-ke stresite na pladenj, obložen s kuhinjskimi brisačami, da vpijejo odvečno olje. Temperaturo pečice povišajte na 210 stopinj.
3.Bučne palčke z brisačkami dobro osušite in stresite v večjo skledo. V skledo dodajte bučna semena. Vse skupaj začinite z olivnim oljem, soljo in mleto papriko ter dobro premešajte.
4.Bučne palčke ponovno razporedite po pekaču in pecite v ogreti pečici še 15 do 20 minut, da se zlato rjavo zapečejo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.