Kulinarika
oglas
 

Velikonočni krofi z glazuro

2. 4. 2023; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
S KROFKI

S KROFKI foto: DREAMSTIME

Bomo kaj pekli? dajmo! Za vas imamo preprost recept za slastne velikonočne krofke z glazuro.

Sestavine za 30 krofkov:

Testo:

20 g svežega kvasa

40 g sladkorja

125 ml mlačnega mleka

280 g navadne moke

60 g masla

4 rumenjaki

ščepec soli

2 žlici ruma

2 žlički kisle smetane

olje za cvrenje

Za glazuro:

cimetov sladkor

100 g glazure iz bele čokolade

mrvice

Velikonočni krofki z glazuro foto: Revija Liza Maja

Postopek priprave

1. Kvas zmešamo z žličko sladkorja in dodamo 60 ml mlačnega mleka. Zgostimo z dvema žlicama moke in pustimo vzhajati na toplem.

2. Maslo s preostalim sladkorjem in rumenjaki stepemo. v posodo presejemo moko, dodamo sol, ostanek mleka, rum, kislo smetano, maslo z rumenjaki, kvas in zgnetemo v mehko testo, ki ga pustimo eno uro vzhajati na toplem. Nato ga rahlo pregnetemo in pustimo vzhajati še 20 minut.

3. Vzhajano testo narežemo na 30 kosov in iz vsakega razvaljamo majhno kroglico. Kroglice naj približno 20 minut vzhajajo na delovni plošči, prekriti s krpo. Rahlo jih poravnamo in 3 minute cvremo v vročem olju pod pokrovom, nato odkrijemo, obrnemo in cvremo še 3 minute na drugi strani (brez pokrova). V olje damo toliko krofov, da je okrog njih vsaj še enkrat toliko prostora.

4. Ocvrte krofe damo na vpojen papir, ki bo popil maščobo. Ko se ohladijo, jih polovico povaljamo v cimetovem sladkorju, drugo polovico pa namočimo v stopljeno belo glazuro. Preden se glazura strdi, potresemo z barvnimi mrvicami.

prejšnji članek
Marjetko Vovk in mamo je očetova smrt še bolj povezala
Svet slavnih
Marjetko Vovk in mamo je očetova smrt še bolj povezala
naslednji članek
Jan Plestenjak uživa v vpadljivem jeklenem konjičku
Svet slavnih
Jan Plestenjak uživa v vpadljivem jeklenem konjičku

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.