S KROFKI foto: DREAMSTIME
Sestavine za 30 krofkov:
Testo:
•20 g svežega kvasa
•40 g sladkorja
•125 ml mlačnega mleka
•280 g navadne moke
•60 g masla
•4 rumenjaki
•ščepec soli
•2 žlici ruma
•2 žlički kisle smetane
•olje za cvrenje
Za glazuro:
•cimetov sladkor
•100 g glazure iz bele čokolade
•mrvice
Postopek priprave
1. Kvas zmešamo z žličko sladkorja in dodamo 60 ml mlačnega mleka. Zgostimo z dvema žlicama moke in pustimo vzhajati na toplem.
2. Maslo s preostalim sladkorjem in rumenjaki stepemo. v posodo presejemo moko, dodamo sol, ostanek mleka, rum, kislo smetano, maslo z rumenjaki, kvas in zgnetemo v mehko testo, ki ga pustimo eno uro vzhajati na toplem. Nato ga rahlo pregnetemo in pustimo vzhajati še 20 minut.
3. Vzhajano testo narežemo na 30 kosov in iz vsakega razvaljamo majhno kroglico. Kroglice naj približno 20 minut vzhajajo na delovni plošči, prekriti s krpo. Rahlo jih poravnamo in 3 minute cvremo v vročem olju pod pokrovom, nato odkrijemo, obrnemo in cvremo še 3 minute na drugi strani (brez pokrova). V olje damo toliko krofov, da je okrog njih vsaj še enkrat toliko prostora.
4. Ocvrte krofe damo na vpojen papir, ki bo popil maščobo. Ko se ohladijo, jih polovico povaljamo v cimetovem sladkorju, drugo polovico pa namočimo v stopljeno belo glazuro. Preden se glazura strdi, potresemo z barvnimi mrvicami.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.