sladek velikonočni kruh z rozinami in jajcnim.jpg foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine:
Za 2 kruha (približno 20 kosov):
42 g svežega kvasa
180 g sladkorja
200 ml mleka
500 g navadne moke
2 jajci + 1 rumenjak
70 g zlatih rozin
30 ml ruma
sol
30 ml jajčnega likerja
naribana lupina 1 limone
125 g stopljenega masla
Za zaključek:
1 jajce za mazanje
00 g rezin mandljev
##IMAGE-1459070##
Priprava:
1. Drobljen kvas zmešajte z žličko sladkorja v prahu in polovico mlačnega mleka. Pustite na toplem mestu, da vzhaja.
2. Moko, preostali sladkor, jajce in rumenjak, rozine, namočene v rumu, ščepec soli, liker, limonino lupinico, vzhajan kvas, preostanek mlačnega mleka dajte v skledo in vse skupaj dobro premešajte.
3. Dodajte mlačno maslo in zamesite v bolj čvrsto testo, ki ga pustite vzhajati približno eno uro. Testo oblikujte v dva hlebca, ju položite na namaščen pekač in pustite vzhajati približno 40 minut.
4. Na sredini hlebčka s škarjami zarežite v križ, hlebčke premažite z jajcem in posujte z mandlji. V pečici pri 160 °C pecite približno 40 minut.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.