Kulinarika
 

Sladki velikonočni kruh z rozinami in jajčnim likerjem

1. 4. 2023; 15.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
sladek velikonočni kruh z rozinami in jajcnim

sladek velikonočni kruh z rozinami in jajcnim.jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Danes imamo za vas preprost recept za pripravo okusnega velikonočnega kruha. Ne spreglejte zanimive sestavine ...

Sestavine:

Za 2 kruha (približno 20 kosov):


42 g svežega kvasa
180 g sladkorja
200 ml mleka
500 g navadne moke
2 jajci + 1 rumenjak
70 g zlatih rozin
30 ml ruma
sol
30 ml jajčnega likerja
naribana lupina 1 limone
125 g stopljenega masla

Za zaključek:
1 jajce za mazanje
00 g rezin mandljev

##IMAGE-1459070##


Priprava:

1. Drobljen kvas zmešajte z žličko sladkorja v prahu in polovico mlačnega mleka. Pustite na toplem mestu, da vzhaja.
2. Moko, preostali sladkor, jajce in rumenjak, rozine, namočene v rumu, ščepec soli, liker, limonino lupinico, vzhajan kvas, preostanek mlačnega mleka dajte v skledo in vse skupaj dobro premešajte.
3. Dodajte mlačno maslo in zamesite v bolj čvrsto testo, ki ga pustite vzhajati približno eno uro. Testo oblikujte v dva hlebca, ju položite na namaščen pekač in pustite vzhajati približno 40 minut.
4. Na sredini hlebčka s škarjami zarežite v križ, hlebčke premažite z jajcem in posujte z mandlji. V pečici pri 160 °C pecite približno 40 minut.

prejšnji članek
S temi cilji boste transformirali življenje
Zdravje
S temi cilji boste transformirali življenje
naslednji članek
Družinska sreča Urbana Laurenčiča
Svet slavnih
Družinska sreča Urbana Laurenčiča

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.