POLNJENA ČOKOLADNA JAJČKA foto: Revija Liza Maja
Kaj potrebujemo?
8 votlih čokoladnih jajc
•200 g mascarponeja (ali rikote)
•30 g sladkorja v prahu
•1 žlica vaniljevega sladkorja
•1/2 žličke limoninega soka
•125 ml smetane
•1 žlica marelične marmelade
•1 žlica sadnega soka (pomaranča, mandarina)
Postopek priprave po korakih
1. S segretim tankim nožem odrežemo zgornje dele čokoladnih jajc.
2. Mascarpone stepemo z obema vrstama sladkorja in limoninim sokom. Dodamo stepeno smetano. S pripravljeno kremo napolnimo slaščičarsko vrečko. Z nadevom napolnimo čokoladna jajca. Postavimo jih v stojala ali jajčne skodelice. Z žlico na sredini vsakega jajca naredimo majhno luknjo v kremi.
3. Marelično marmelado segrejemo, dodamo sadni sok, premešamo in v vsako luknjo damo žličko marmelade.
marelična marmelada foto: ARHIV
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.