Kulinarika
 

Recept po korakih: Polnjena čokoladna jajca

3. 4. 2021; 14.00
Avtor: Revija Liza Maja
POLNJENA ČOKOLADNA JAJČKA

POLNJENA ČOKOLADNA JAJČKA foto: Revija Liza Maja

Tole bo všeč vašim najmlajšim, vam pa tudi, saj je priprava zelo preprosta.

Kaj potrebujemo?

8 votlih čokoladnih jajc

200 g mascarponeja (ali rikote)

30 g sladkorja v prahu

1 žlica vaniljevega sladkorja

1/2 žličke limoninega soka

125 ml smetane

1 žlica marelične marmelade

1 žlica sadnega soka (pomaranča, mandarina)

Čokoladna jajca foto: Pexels

Postopek priprave po korakih

1. S segretim tankim nožem odrežemo zgornje dele čokoladnih jajc.

2. Mascarpone stepemo z obema vrstama sladkorja in limoninim sokom. Dodamo stepeno smetano. S pripravljeno kremo napolnimo slaščičarsko vrečko. Z nadevom napolnimo čokoladna jajca. Postavimo jih v stojala ali jajčne skodelice. Z žlico na sredini vsakega jajca naredimo majhno luknjo v kremi.

3. Marelično marmelado segrejemo, dodamo sadni sok, premešamo in v vsako luknjo damo žličko marmelade.

marelična marmelada

marelična marmelada foto: ARHIV

prejšnji članek
Kako najti ravnovesje v sedanjosti, ki vam ni všeč?
Zdravje
Kako najti ravnovesje v sedanjosti, ki vam ni všeč?
naslednji članek
Nika Zorjan: zame je velika kepa ljubezni in sreče
Svet slavnih
Nika Zorjan: zame je velika kepa ljubezni in sreče

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.