Mint skodelice foto: profimedia
Sestavine za 4 kozarce po 250 ml
Postopek priprave
1. Iz mleka, sladkorja in čokoladne kreme v prahu skuhamo gosto kremo. Dodamo na kose narezano čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne raztopi in ohladi. Nato v kremo vtepemo polovico rikote. kremo pokrijemo in shranimo v hladilniku.
2. Zdrobljene piškote zmešamo s kakavom, kokosom in maslom. Razporedimo na pekač in približno 12 minut pečemo v pečici na 180 °C. Naj se ohladi.
3. Meto zmeljemo v možnarju, zmešamo s smetano in shranimo v hladilniku vsaj 30 minut. nato precedimo, prelijemo s preostalo rikoto, zmešano s sladkorjem, in stepemo. Dodamo barvilo glede na želeni zeleni odtenek kreme. Kremo damo v slaščičarsko vrečko. V kozarce izmenično polagamo biskvit, čokoladno in metino kremo. Skodelice okrasimo z meto. Postrežemo takoj.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.