mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Priljubljeni kulinarični dogodek se odpravlja na turnejo

22. 8. 2022; 10.00
Avtor: K.M.
odprta-kuhna

Odprta kuhna foto: Odprta kuhna

Slikovita kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki že od leta 2013 ob sončnih petkih na Pogačarjev trg v Ljubljani vabi v družbo najboljših slovenskih obedovalnic, se bo še pred zaključkom jubilejne 10. sezone znova pomudila na ulicah in trgih Novega mesta, Slovenj Gradca, Vipave, Nove Gorice ter Ptuja.

»Po nekoliko muhastih pomladnih začetkih se je vreme vendarle obrnilo na našo stran in nam omogočilo izjemno serijo sproščenih kulinaričnih druženj v Ljubljani in drugod. Za piko na i si želimo 10. sezono okronati z jesensko turnejo in se v odlični družbi dobrovoljnih jedcev še enkrat naužiti dobrot naših čudovitih ponudnikov. Gostovanja v drugih mestih so zahvaljujoč zavzetim lokalnim soorganizatorjem vedno odlično obiskana, vzdušje na lepo urejenih mestnih trgih pa je res čudovito,« je ob pripravah na zadnji del sezone povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Pisana kulinarična karavana bo poletju v slovo pomahala v soboto, 27. avgusta, na Glavnem trgu v Novem mestu, prvi šok po začetku novega šolskega leta pa bo mladim in starejšim jedcem pomagala prebroditi na Trgu svobode in Glavnem trgu v Slovenj Gradcu, ki ga bo obiskala v soboto, 10. septembra. Tik pred začetkom koledarske jeseni, v soboto, 17. septembra, se bodo gurmani od blizu in daleč zbrali še na Glavnem trgu v Vipavi, z jesenskimi sončnimi žarki pa bodo v sredo, 5. oktobra, lahko pokoketirali na Delpinovi ulici v Novi Gorici. Zadnje gostovanje 10. sezone najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas se bo odvilo v soboto, 8. oktobra, na Mestnem trgu na Ptuju.

Živahna organizatorska ekipa Odprte kuhne pa za september obljublja še eno kulinarično avanturo. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji nenadkriljivega dvojca - piva in burgerjev - saj se 3. in 4. septembra v Ljubljano vrača Pivo & Burger Fest, ki bo znova na enem mestu združil najboljše domače kraft pivovarje in mojstre priprave burgerjev. Priljubljeni festival bo 24. septembra gostoval tudi v Novem mestu.

Odprta kuhna - Ptuj

Odprta kuhna - Ptuj foto: Odprta kuhna

Pr'Mrtinet

Pr'Mrtinet foto: Odprta kuhna

Odprta kuhna

Odprta kuhna foto: Promocijski material

Odprta kuhna

Odprta kuhna foto: Promocijski material

Odprta kuhna

Odprta kuhna foto: Promocijski material

prejšnji članek
Jasna Kuljaj se vrača na male ekrane
Resničnostni šovi
Jasna Kuljaj se vrača na male ekrane
naslednji članek
Končno znano, kdaj prihaja novi film o Garfieldu
Svet slavnih
Končno znano, kdaj prihaja novi film o Garfieldu