Kulinarika
 

Slastni paradižniki: Uporabnost raznolikih sort

17. 8. 2022; 18.00
Avtor: Revija Liza Maja
paradižnik, paradižniki, zelenjava

Paradižnik foto: Pexels

Najbolj priljubljena poletna zelenjava v tem času prihaja iz lokalnega okolja in ima posebno aromatičen okus. Kakšne so posebnosti posamezne sorte paradižnikov in kako podaljšati njihovo obstojnost?

Volovsko srce

Zelo aromatično. Za nadevanje, peko na žaru, k mocareli.

Rumeno volovsko srce

Mesni paradižnik za solato, omake, za sušenje.

Češnjevi paradižniki in grmasti paradižnik

Sladki in aromatični. V čisti obliki ali za solate.

Oranžni paradižniki

Teknejo kot navadni rdeči paradižniki. Dekorativno v solati ali pa ob drugih sestavinah.

Pelati

Čudoviti paradižniki z aromatičnim sladkim mesom in tanko lupino.

Paradižnik foto: Pexels

Triki za podaljšano obstojnost paradižnikov

  • Vlaganje v kis: Paradižnike zložite v kozarec za vlaganje, jih večkrat prebodite in zalijte z vročim sladko-kislim kisovim prevretkom.
  • Posušene paradižnike položite v olje. Zelo fin okus.
  • Vkuhavanje, na primer kot paradižnikov čatni (chutney): skuhajte olupljene paradižnike ter dodajte začimbe in sol.
  • Zamrzovanje: Paradižnike olupite, zrežite na kocke in zamrznite.

    Paradižnik foto: Pexels

    Paradižnik foto: Pexels

    Paradižnik foto: Pexels

Paradižnik

Paradižnik foto: Pexels

prejšnji članek
Novak Djoković ujet v Ljubljani
Svet slavnih
Novak Djoković ujet v Ljubljani
naslednji članek
Skrivnost razkrita - Tara Zupančič se vrača na male ekrane
Svet slavnih
Skrivnost razkrita - Tara Zupančič se vrača na male ekrane

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.