foto: Profimedia
Bomo kaj pekli na žaru? Bomo, seveda bomo. A da bo dišeče meso mamilo tudi z zlato zapečenim videzom in slastnim okusom, imamo za vas preprost nasvet. Saj vemo, meso ima že zaradi peke na žaru prav poseben okus, ki se težko kosa s pripravo na štedilniku. Pa vendar mnogi prisegajo tudi na različne marinade, ki tako popestrijo okus, da se nam ob spominu na hrustljave grižljaje še danes pocedijo sline.
Recept za slastno marinado
Imate radi zlato zapečeno meso? Da bi slednje dosegli, vam bo v pomoč naslednji recept za marinado. Meso v njej marinirajte že večer poprej, boste videli, obrestovala se bo vsaka minuta.
Sestavine:
Priprava: Zgoraj zapisane sestavine v kozici dobro premešajte in na nizki temperaturi segrevajte do vretja. Nato znižajte temperaturo in pustite, da se marinada kuha eno uro. Med kuhanjem večkrat premešajte, po kuhi pa pustite, da se ohladi na sobni temperaturi. Marinado shranite v hladilniku.
Meso marinirajte že večer pred peko. foto: Pexels
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.