Lubenica z žara foto: Shutterstock
Ko pomislimo na žar, je zagotovo za večina ljudi prva asociacija meso, nato bučke, paprike ... zagotovo pa ne lubenica. Ampak, tudi ta zelenjava je lahko pečena na žaru.
Lubenica z žara
Lubenica spada med zelenjavo, na žaru pa je zelo okusna. Priprava je enostavna: narežite dober centimeter debele kose, premažite jo z oljčnim oljem, dodajte sol in poper po okusu, nato pa pecite na žaru na vsaki strani po nekaj minutk. Sladkoba bo izginila, pečena lubenica se odlično poda k pečenemu mesu in ostali zelenjavi z žara.
Zelena solata
Zelena solata neverjetno dobro prenaša vročino. Potrebujete srednje veliko glavo zelene solate, narežite jo na nekaj centimetrov debelo, če so glave manjše pa le na polovico. Premažite z oljčnim oljem, popecite na žaru, nato pa pečeno solato potresite s parmezanom.
Sir
Tudi mladi sir lahko spečete. Narežite ga na centimeter debelo, premažite z oljčnim oljem in popecite.
Avokado
Avokado dajte na žar kar z olupkom vred. Ne režite ga. Popecite ga z vseh strani, nato počakajte, da se malce ohladi, nato prerežite na pol, odstranite seme in sredico zajemite z žlico. Dajte vso sredico v skledo, dodajte nekaj kapljic oljčnega olja, origano, sesekljan česen, sol in dobro premešajte. Dobili boste odlično prilogo za k ribi z žara.
Pečete pa lahko tudi čebulo in paradižnik. Poskusite to sezono nekaj novega!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.