Creme Brulee foto: Revija Maja
Sestavine za 4 osebe:
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 140 stopinj. Jagode umijemo in narežemo na koščke. Štiri jagode prihranimo cele, koščke pa razporedimo v modelčke.
2. Vaniljin strok razpolovimo in postrgamo sredico. Mleko zavremo s smetano, sredico in vaniljinim strokom ter pomarančno lupino.
3. Rumenjake s sladkorjem kremasto, a ne penasto, stepemo. Med stepanjem prilivamo vročo mlečno smetano.
4. Zmes precedimo in nalijemo v keramične posodice, na jagode. Posodice postavimo v pekač. Vanj prilijemo toliko vode, da sega do dveh tretjin posodic. Postavimo v pečico za eno uro.
5. Modelčke vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Potem jih postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.
6. Ohlajeno kremo potresemo z rjavim sladkorjem in postavimo modelčke v pečico (funkcija žar), da sladkor karamelizira.
7. Obložimo s preostalimi polovičkami jagod.
To je različica slovite crème brûlée.
##IMAGE-732433##
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.