Kulinarika
 

Recept: Karamelizirana krema z jagodami

16. 5. 2024; 13.00
Avtor: M. S.
Creme Brulee

Creme Brulee foto: Revija Maja

Sočne in sladke jagode so visoko na lestvici priljubljenega sadja. Kaj porečete na sladico, ki bo poskrbela za ples brbončic?

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 vaniljin strok
  • 100 ml mleka
  • 300 ml sladke smetane
  • 1 žlička pomarančne lupine
  • 4 rumenjaki
  • 50 g sladkorja
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 300 g jagod

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 140 stopinj. Jagode umijemo in narežemo na koščke. Štiri jagode prihranimo cele, koščke pa razporedimo v modelčke.

2. Vaniljin strok razpolovimo in postrgamo sredico. Mleko zavremo s smetano, sredico in vaniljinim strokom ter pomarančno lupino.

3. Rumenjake s sladkorjem kremasto, a ne penasto, stepemo. Med stepanjem prilivamo vročo mlečno smetano.

4. Zmes precedimo in nalijemo v keramične posodice, na jagode. Posodice postavimo v pekač. Vanj prilijemo toliko vode, da sega do dveh tretjin posodic. Postavimo v pečico za eno uro.

5. Modelčke vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Potem jih postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.

6. Ohlajeno kremo potresemo z rjavim sladkorjem in postavimo modelčke v pečico (funkcija žar), da sladkor karamelizira.

7. Obložimo s preostalimi polovičkami jagod.

To je različica slovite crème brûlée.

##IMAGE-732433##

prejšnji članek
Poskrbite, da bodo preproge spet čiste in lepe kot nove
Življenjski slog
Poskrbite, da bodo preproge spet čiste in lepe kot nove
naslednji članek
Razkrili še neviden pogled na eksperiment
Resničnostni šovi
Razkrili še neviden pogled na eksperiment

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.