Kulinarika
 

Recept: Pita z arašidovim maslom in nektarinami

29. 4. 2022; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Pita z arašidovim maslom in nektarinami

Pita z arašidovim maslom in nektarinami.jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Slastna dobrota z arašidovim maslom ...

Sestavine za 12 kosov:

Za testo:

  • 300 g maslenih piškotov
  • 125 g masla
  • 3 žlice medu
  • sončnično olje za pekač

Za nadev:

  • 350 g mehke skute
  • 70 g sladkorja
  • 250 g arašidovega masla
  • 250 ml ohlajene smetane za stepanje

Za preliv:

  • 100 ml smetane za stepanje
  • 30 g masla
  • 100 g čokolade (70 % kakava)
  • 2 nektarini za okras

Postopek priprave

1. Piškote na drobno zmeljemo in damo v skledo. Dodamo ogreto maslo in med. Mešamo, dokler ne nastane trdna snov. Pekač za torte (23 cm) namastimo z oljem in ga enakomerno obložimo z mešanico piškotov. V hladilniku pustimo vsaj 60 minut, da se strdi.

2. Skuto stepemo s sladkorjem in arašidovim maslom. Dodamo stepeno smetano. Nadev namažemo na strjeno testo in zgladimo površino. Torto damo v hladilnik najmanj za 4 ure (ali še bolje čez noč).

3. Smetano zavremo in odstavimo. Maslo in čokolado narežemo na manjše koščke in damo v vročo smetano. Zmešamo gladko glazuro in jo razporedimo po površini strjene torte. Damo v hladilnik za približno 30 minut.

4. Nektarine operemo, posušimo, prerežemo na pol in odstranimo koščice. Narežemo jih na tanke rezine in z njimi okrasimo torto. Narežemo na porcije in postrežemo.

prejšnji članek
Sevanje sonca prehaja tudi skozi steklo
Zdravje
Sevanje sonca prehaja tudi skozi steklo
naslednji članek
Ana Pusovnik pustila službo, čas je za poletje
Svet slavnih
Ana Pusovnik pustila službo, čas je za poletje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.