Pita z arašidovim maslom in nektarinami.jpg foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine za 12 kosov:
Za testo:
Za nadev:
Za preliv:
Postopek priprave
1. Piškote na drobno zmeljemo in damo v skledo. Dodamo ogreto maslo in med. Mešamo, dokler ne nastane trdna snov. Pekač za torte (23 cm) namastimo z oljem in ga enakomerno obložimo z mešanico piškotov. V hladilniku pustimo vsaj 60 minut, da se strdi.
2. Skuto stepemo s sladkorjem in arašidovim maslom. Dodamo stepeno smetano. Nadev namažemo na strjeno testo in zgladimo površino. Torto damo v hladilnik najmanj za 4 ure (ali še bolje čez noč).
3. Smetano zavremo in odstavimo. Maslo in čokolado narežemo na manjše koščke in damo v vročo smetano. Zmešamo gladko glazuro in jo razporedimo po površini strjene torte. Damo v hladilnik za približno 30 minut.
4. Nektarine operemo, posušimo, prerežemo na pol in odstranimo koščice. Narežemo jih na tanke rezine in z njimi okrasimo torto. Narežemo na porcije in postrežemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.