Kulinarika
 

Recept: Porova pita z zelišči

24. 4. 2022; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Porova pita z zelišči

Porova pita z zelišči foto: Revija Liza Maja

Zraven postrezite le veliko skledo sveže solate in kosilo je pripravljeno.

Kaj potrebujemo?

• 1 žlica masla + za pekač

• 250 g ohlajenega krhkega testa

• 2 čebuli

• 2 stroka česna

• 1/2 pora

• 1 šop mlade čebule

• 1 šopek drobnjaka

• 4 jajca

• 200 ml smetane

• 100 g mletega maskarponeja

• sol, črni poper

• vodna kreša za posip

##IMAGE-1356325##

Postopek priprave

1. Pekač (pribl. 26 cm) namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Razvaljano testo prestavimo v model in s prsti oblikujemo rob približno 3 cm visoko (preostalo testo odrežemo). Z vilicami prebodemo dno in shranimo v hladilniku.

2. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Por in mlado čebulo očistimo in na drobno narežemo. Drobnjak drobno sesekljamo. V ponvi na segretem maslu prepražimo čebulo. Nato dodamo česen in por ter skupaj na kratko prepražimo. Mešanico odstavimo in vanjo vmešamo mlado čebulo in drobnjak. V skledi stepemo jajca s smetano in maskarponejem. Kremni nadev začinimo s soljo in poprom.

3. Nadev damo na pripravljeno testo v pekaču. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 30 minut, dokler se nadev ne strdi. Nato pustimo, da se malo ohladi v pekaču. Okrasimo z vodno krešo in narežemo na porcije.

prejšnji članek
Spomladansko utrujenost odpravimo z motovilcem
Zdravje
Spomladansko utrujenost odpravimo z motovilcem
naslednji članek
Kako Sašo Stare zdrži tempo dveh tedenskih oddaj?
Svet slavnih
Kako Sašo Stare zdrži tempo dveh tedenskih oddaj?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.