Porova pita z zelišči foto: Revija Liza Maja
Kaj potrebujemo?
• 1 žlica masla + za pekač
• 250 g ohlajenega krhkega testa
• 2 čebuli
• 2 stroka česna
• 1/2 pora
• 1 šop mlade čebule
• 1 šopek drobnjaka
• 4 jajca
• 200 ml smetane
• 100 g mletega maskarponeja
• sol, črni poper
• vodna kreša za posip
##IMAGE-1356325##
Postopek priprave
1. Pekač (pribl. 26 cm) namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Razvaljano testo prestavimo v model in s prsti oblikujemo rob približno 3 cm visoko (preostalo testo odrežemo). Z vilicami prebodemo dno in shranimo v hladilniku.
2. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Por in mlado čebulo očistimo in na drobno narežemo. Drobnjak drobno sesekljamo. V ponvi na segretem maslu prepražimo čebulo. Nato dodamo česen in por ter skupaj na kratko prepražimo. Mešanico odstavimo in vanjo vmešamo mlado čebulo in drobnjak. V skledi stepemo jajca s smetano in maskarponejem. Kremni nadev začinimo s soljo in poprom.
3. Nadev damo na pripravljeno testo v pekaču. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 30 minut, dokler se nadev ne strdi. Nato pustimo, da se malo ohladi v pekaču. Okrasimo z vodno krešo in narežemo na porcije.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.