Kulinarika
 

Recept za pripravo posušenega paradižnika

2. 8. 2024; 15.00
Avtor: Revija Liza Maja
Posušeni paradižnik

Posušeni paradižnik.jpg foto: profimedia

Kako pa vi sušite paradižnike?

Sestavine za 2 kozarca (1 približno 250 ml):

  • 2000 g paradižnika
  • sol po okusu
  • 2 žlički sladkorja
  • olivno olje za kapljanje
  • 2 vejici svežega rožmarina ali timijana
  • 300 ml sončničnega olja

Priprava:

1. Umiti paradižnik razpolovimo vodoravno, posamezne polovice razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, solimo, potresemo z malo sladkorja, pokapamo z oljem in potresemo s sesekljanimi zelišči.

2. Paradižnik nato približno 7 ur sušimo v ogreti pečici na 90 °C. Suhe paradižnike damo v čiste kozarce, jih prelijemo z oljem, tako da so potopljeni, in jih zapremo.

prejšnji članek
S pecilnim praškom do bolj belih zob
Zdravje
S pecilnim praškom do bolj belih zob
naslednji članek
V ljubljanskem živalskem vrtu so se razveselili prihoda nove levinje
Življenjski slog
V ljubljanskem živalskem vrtu so se razveselili prihoda nove levinje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.