Kulinarika
 

OKUSNO: Hitro ocvrte kozice s čilijem, limono in peteršiljem

6. 7. 2022; 13.00
Avtor: K.M.
OCVRTE KOZICE S ČILIJEM

OCVRTE KOZICE S ČILIJEM foto: Liza Maja

Tudi če sicer radi kuhamo, so poleti zelo dobrodošle jedi, ki jih pripravimo na hitro. Naj bodo osvežilne, da nam zunanja pripeka ne bo prišla toliko do živega. K

Čas priprave: 15 min
Količina: za 6–8 oseb
Zahtevnost: preprosto

Sestavine


• 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
• 300 g olupljenih velikih kozic
• 2 stroka nasekljanega česna
• 1 žlička zdrobljenega čilija
• sok in lupinica 1 limone
• 2 žlički nasekljanega peteršilja
• sol

Priprava

1. Kozice po hrbtu prerežemo in izločimo črno črevo. Solimo jih. V veliki ponvi segrejemo olje in na zmerni temperaturi pražimo česen, da se začne barvati. Zvišamo temperaturo ter dodamo kozice in čili. Hitro premešamo, med peko pa kozice neprestano obračamo.

2. Po minuti peke prilijemo limonov sok. Kozice obračamo še kakšno minuto, da postanejo rožnate. Posipamo jih z limonino lupinico in nasekljanim peteršiljem ter postrežemo.

prejšnji članek
Znaki zasvojenosti s pametnim telefonom
Zdravje
Znaki zasvojenosti s pametnim telefonom
naslednji članek
Isaac Palma obljublja veliko presenečenje
Svet slavnih
Isaac Palma obljublja veliko presenečenje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.