OCVRTE KOZICE S ČILIJEM foto: Liza Maja
Čas priprave: 15 min
Količina: za 6–8 oseb
Zahtevnost: preprosto
Sestavine
• 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
• 300 g olupljenih velikih kozic
• 2 stroka nasekljanega česna
• 1 žlička zdrobljenega čilija
• sok in lupinica 1 limone
• 2 žlički nasekljanega peteršilja
• sol
Priprava
1. Kozice po hrbtu prerežemo in izločimo črno črevo. Solimo jih. V veliki ponvi segrejemo olje in na zmerni temperaturi pražimo česen, da se začne barvati. Zvišamo temperaturo ter dodamo kozice in čili. Hitro premešamo, med peko pa kozice neprestano obračamo.
2. Po minuti peke prilijemo limonov sok. Kozice obračamo še kakšno minuto, da postanejo rožnate. Posipamo jih z limonino lupinico in nasekljanim peteršiljem ter postrežemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.