Kulinarika
 

Ražnjiči po dalmatinsko

5. 7. 2022; 13.30
Avtor: Njena.si
Ražnjiči po dalmatinsko

Ražnjiči po dalmatinsko foto: dreamstime

V svojo kuhinjo vnesite dalmatinski pridih.

Potrebujemo:

  • 50 dag  jagnječjega stegna
  • 30 dag svinjskega stegna
  • 20 dag slanine
  • 10 dag čebule
  • 10 dag sveže paprike
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 2 dag česna, zdrobljenega ali narezanega na majhne koščke
  • sol in poper
  • peteršilj

Priprava:

Jagnječje in svinjsko stegno razrežemo na primerno velike koščke za ražnjič, slanino, čebulo in papriko pa na malo manjše koščke. Izmenično jih nabodemo na kovinske ali lesene palčke. Na začetku in na koncu nabodemo jagnječje režnje. Posolimo jih in popopramo, namažemo z oljem in pustimo, da se približno 60 minut marinirajo. Ražnjiče pečemo na žaru. Postopoma jih obračamo in mažemo s slanino. Ražnjiče postrežemo s svežim kruhom. Posebej ponudimo še omako iz oljčnega olja, česna in peteršilja. 

prejšnji članek
Oranžno-rdeče olje, ki pripravi kožo na sončenje
Moda&Lepota
Oranžno-rdeče olje, ki pripravi kožo na sončenje
naslednji članek
Nikolinina prijateljica bolj navdušena nad Adamom
Svet slavnih
Nikolinina prijateljica bolj navdušena nad Adamom

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.