Čokoladne sladice s slano karamelo in kakiji foto: Revija Liza Maja
Sestavine za 4 sladice:
Za slano karamelo:
• 100 g sladkorja
• 80 g masla
• 180 ml smetane
• približno 1/2 žličke soli, po okusu
Za čokoladni nadev:
• 150 g temne čokolade
• 3 rumenjaki
• 50 g sladkorja v prahu
• 200 ml smetane
Za zaključek:
• 1 kaki + za okras
• stepena smetana za okras
• naribana čokolada za posipanje
##IMAGE-1294589##
Priprava:
1. V ponev z debelim dnom damo sladkor. Dodajmo 50 ml vode in pustimo, da se počasi karamelizira na majhnem ognju. Nato dodamo maslo, vročo smetano in sol. Na kratko pokuhamo in odstavimo.
2. Polovico karamele vlijemo v kovinsko posodo in dodamo sesekljano čokolado. Mešamo, dokler se ne raztopi. Rumenjake v topli vodni kopeli stepemo s sladkorjem v prahu. Maso dodamo slani karameli s čokolado. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
3. Smetano stepemo in vmešamo v čokoladno maso. Preostalo slano karamelo razdelimo na dno skodelic in nanjo s slaščičarsko vrečko poškropimo polovico nadeva. Kaki olupimo in narežemo na kocke. Dodamo ga v skodelice in dodamo preostalo smetano. Skodelice shranimo v hladilniku približno 2 uri. Preden postrežemo, okrasimo s stepeno smetano in rezinami kakija. Potresemo s čokolado.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.