Slana pita z bučo.jpg foto: profimedia
Kaj potrebujemo?
Za testo:
Za nadev:
##IMAGE-1295046##
Postopek priprave
1. Iz moke, soli, jajca, mleka in zmehčanega masla naredimo gladko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo na hladnem vsaj 120 minut.
2. Bučo operemo, posušimo in narežemo na krhlje. Z žlico odstranimo semena in koščke buče damo na pekač. Zalijemo z oljem, solimo, popramo in pečemo v pečici na 180 °C približno 20 minut.
3. Pekač s premerom približno 24 cm namastimo z maslom in potresemo z grobo moko. Testo razvaljamo in damo v model. Dno prebodemo z vilicami, pokrijemo s papirjem za peko, nanj damo suhi fižol in pečemo v pečici pri 180 °C približno 15 minut. Nato odstranimo papir in fižol ter pustimo, da se testo ohladi.
4. V skledi zmešamo kislo smetano z jajci, muškatnim oreščkom, pol porcije narezanega žajblja, gorgonzolo, soljo in poprom. Nadev damo na testo, posujemo z naribanim trdim sirom in bučnimi krhlji. Pečemo pri 180 °C približno 45 minut. Pito pred serviranjem potresemo z žajbljevimi listi, ki jih lahko na kratko popražimo z malo olja.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.