Kulinarika
 

Recept: Slana pita z bučo

5. 10. 2022; 15.00
Avtor: Revija Liza Maja
Slana pita z bučo

Slana pita z bučo.jpg foto: profimedia

Mmmm, ste za malo drugačno slano pito? Takšno, ki jo boste obogatili z hokaido, kislo smetano in sirom ...

Kaj potrebujemo?

Za testo:   

  • 300 g navadne moke   
  • 1/2 žličke soli   
  • 1 jajce   
  • 2 žlici mleka   
  • 150 g masla

Za nadev:   

  • 1 majhna buča hokaido   
  • nekaj kapljic olivnega  olja   
  • sol, mlet črni poper   
  • maslo   
  • ostra moka   
  • 125 g kisle smetane   
  • 4 jajca   
  • ščepec muškatnega   oreščka   
  • pest žajbljevih listov   
  • 50 g gorgonzole   
  • 100 g trdega sira (npr.   gauda) 

    ##IMAGE-1295046##

Postopek priprave

  1. Iz moke, soli, jajca, mleka in zmehčanega masla naredimo gladko  testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo na hladnem vsaj 120 minut.

2. Bučo operemo, posušimo in narežemo na krhlje. Z žlico odstranimo  semena  in  koščke  buče  damo  na  pekač.  Zalijemo  z  oljem,   solimo, popramo in pečemo v pečici na 180 °C približno 20 minut.

3. Pekač  s  premerom  približno  24  cm  namastimo  z  maslom  in   potresemo  z  grobo  moko.  Testo  razvaljamo  in  damo  v  model.   Dno  prebodemo  z  vilicami,  pokrijemo  s  papirjem  za  peko,  nanj    damo suhi fižol in pečemo v pečici pri 180 °C približno 15 minut.   Nato odstranimo papir in fižol ter pustimo, da se testo ohladi.

4. V  skledi  zmešamo  kislo  smetano  z  jajci,  muškatnim  oreščkom,   pol porcije narezanega žajblja, gorgonzolo, soljo in poprom. Nadev   damo na testo, posujemo z naribanim trdim sirom in bučnimi krhlji.   Pečemo pri 180 °C približno 45 minut. Pito pred serviranjem potresemo z žajbljevimi listi, ki jih lahko na kratko popražimo z malo olja.


prejšnji članek
Rebeka Dremelj se je po manj kot pol leta vrnila sem
Svet slavnih
Rebeka Dremelj se je po manj kot pol leta vrnila sem
naslednji članek
Ne nasedajte trditvam, da je rdeča mušnica zdravilna goba
Zdravje
Ne nasedajte trditvam, da je rdeča mušnica zdravilna goba
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.