Rdeče zelje foto: Pixabay
Sestavine, ki jih potrebujete:
• 400 g krompirja
• sol
• 1 jajce
• približno 250 g polostre moke
• 2 žlici masla
• 600 g rdečega zelja
• 1 čebula
• 1 jabolko
• 3 žlice olja
• 100 ml jabolčnega soka
• 100 ml zelenjavne juhe
• 1 paličica cimeta
• 2 kroglici svežih začimb
• 2 lovorova lista
• 1 žlica sladkorja
• 1 žlica sadnega kisa
• 30 g orehov
• 200 g gob
Postopek priprave
1. Krompir dobro operemo in skuhamo v slani vodi. Pustimo, da se malo ohladi, nato ga olupimo in drobno naribamo v skledo. Dodajmo jajce, sol, moko in stopljeno maslo ter naredimo gladko testo.
2. Iz testa naredimo valj in ga razdelimo na enako velike kose, iz katerih oblikujemo njoke. Kuhamo jih v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje. Nato jih odcedimo.
3. Zelje narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Jabolko operemo, posušimo, odstranimo peške in na drobno naribamo.
4. V ponvi segrejemo dve žlici olja in na njem prepražimo čebulo. Dodamo zelje, jabolko, jabolčni sok in juho. Mešanico začinimo s soljo in začimbami, premešamo in rahlo dušimo. Po potrebi dodamo vodo. Na koncu zelje solimo, sladkamo, okisamo s kisom in vanj vmešamo oreščke. Gobe očistimo, narežemo na četrtine in prepražimo s preostalim segretim oljem. Dodamo njoke z zeljem, vse premešamo in segrejemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.