Rdeče zelje foto: Pixabay
Sestavine, ki jih potrebujete:
• 400 g krompirja
• sol
• 1 jajce
• približno 250 g polostre moke
• 2 žlici masla
• 600 g rdečega zelja
• 1 čebula
• 1 jabolko
• 3 žlice olja
• 100 ml jabolčnega soka
• 100 ml zelenjavne juhe
• 1 paličica cimeta
• 2 kroglici svežih začimb
• 2 lovorova lista
• 1 žlica sladkorja
• 1 žlica sadnega kisa
• 30 g orehov
• 200 g gob
njoki
foto: dreamstime
Postopek priprave
1. Krompir dobro operemo in skuhamo v slani vodi. Pustimo, da se malo ohladi, nato ga olupimo in drobno naribamo v skledo. Dodajmo jajce, sol, moko in stopljeno maslo ter naredimo gladko testo.
2. Iz testa naredimo valj in ga razdelimo na enako velike kose, iz katerih oblikujemo njoke. Kuhamo jih v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje. Nato jih odcedimo.
Rdeče zelje
foto: Pixabay
3. Zelje narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Jabolko operemo, posušimo, odstranimo peške in na drobno naribamo.
4. V ponvi segrejemo dve žlici olja in na njem prepražimo čebulo. Dodamo zelje, jabolko, jabolčni sok in juho. Mešanico začinimo s soljo in začimbami, premešamo in rahlo dušimo. Po potrebi dodamo vodo. Na koncu zelje solimo, sladkamo, okisamo s kisom in vanj vmešamo oreščke. Gobe očistimo, narežemo na četrtine in prepražimo s preostalim segretim oljem. Dodamo njoke z zeljem, vse premešamo in segrejemo.
Njoki z rdečim zeljem
foto: Revija Liza Maja
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.